• DOLAR 32.565
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2416.87
  • ...
Elazığ`da İmam Hüseyin`i anma etkinliği düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ- Yeni İhya Der Palu Temsilciliği, İmam Hüseyin`in katledilişinin yıl dönümünde anma etkinliği düzenledi.

Program METEM Kapalı Spor Salonunda 18.30`da başladı. Spor salonu dolunca izleyiciler ara koridorlara geçmek zorunda kaldı.Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından Yeni İhya Der Palu Temsilcisi Kenan Ocak söz aldı. Ocak Programa katılanlara hoş geldin dedikten sonra İmam Hüseyin`in hayatından kesitler sundu. Zehra Meydanoğlu`nun okuduğu şiirin ardından İlahi sanatçıları mersiyeler okudu. Sinevizyon gösteriminin ardından programa konuşmacı olarak katılan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Sait Şahin sözü aldı. Selamlamayla konuşmasına başlayan Şahin``Mümin mazlum kulları için cenneti süsleyip hazırlayan, zalim kâfir kulları içinde cehennemi tutuşturup hazırlayan âlemlerin Rabbine sonsuz humdu senalar olsun. HZ Hasan ile HZ Hüseynin ceddine sonsuz salat ve selam olsun. Değerli kardeşler bugün Aşura ve konumuz Kerbela. Her gün Aşura her gün her yer Kerbela.``dedi.

Bu Ümmet Aşura Sevincini Resulullah`a(sav)çok gördü
"Bugün Aşura birçok Peygamberin sevinçli olduğu gündür." diyen Şahin konuşmasına şöyle devam etti: "Sevinmemiz gereken günde, evet bu günde bu ümmet Peygamberin torununun katletti. Peygamberlerin sevinç gününde bu ümmet bu sevinci Resulullah(sav)çok gördü. Hâlbuki Resullullah(sav)bu ümmet için ne çekmişti onlar cehenneme girmesin diye ne sıkıntılara katlanmıştı. Ümmeti ise biricik torununu katletti.

Hüseyin`e(as) ağlamak peygamberi bir sünnettir
Resullullah Hz Hüseyni çok seviyordu. Cebrail(as)gelip kendisine onu katledecekler, ümmetin onu şehid edecek dedi. Resulullah ağlıyor torununa, bunu hatırladıkça da ağlıyor. O yüzden değerli kardeşler Hüseyin`e ağlamak peygamberi bir sünnettir. Erkekliğe uymaz erkekliğe sığmaz diye Hüseyin`e ağlamamak peygamberin(sav)sünnetine uymamaktır.

Ölümünü bile bile yola çıktı
Küfeliler ısrarla mektup yazıyor, onbinlerce mektup yazılıyor. Ey Hüseyin dedenin dininin durumunu görmez misin, başımıza geçen zalimin ne tür zulümler ettiğini görmez misin diye mektuplar yazdı. İmam Hüseyin buna kayıtsız kalmadı. Şehid edileceğini de biliyordu, sorumluluktan kurtulmak için, yarın Allah sorarsa bu davete neden icap etmedin diye, o yüzden davetlerine icap etti.

Ya Hüseyinlerden yada Yezitlerden yana olacağız
Bu gün Yezitler her yerde Myanmar`da, Suriye`de, Mısır`da, Afganistan`da, Çeçenistan ve her yerde zulümlerine devam ediyorlar. Ama bu zulümlere karşı çıkan Hüseyinlerde hiçbir zaman bitmedi ve bitmeyecek. Onun mesajını ileten Zeynepler var bugün aramızda. Kardeşlerim Ya Hüseyin olacağız bu dinin ayakta kalması için can vereceğiz, Zeynepler olup bu davaya sahip çıkacağız. Ya da Yezitlerden yana olacağız. Unutmayın İmam Hüseyni Şehid edenler kâfir değildi. Müslümanlardı. İdareciler tarafından kandırılan, korkutulan satın alınan Müslümanlardı.``
Program yapılan dua ile sona erdi.(Ebubekir Alkan-İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir