• DOLAR 32.376
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.854
  • ...
Muş'tan Avrupa'ya meyan kökü ihracatı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Ekinin hasat edilmesiyle boş kalan tarlaları şimdi de meyan kökü toplayıcıları işletiyor.

 

Günlük 22 ton meyan kökü topladıklarını belirten Kazım Taviş bu işi yaparken hem kendilerinin kazandığını hem de İŞKUR'da iş bulma imkânına sahip olamayan birçok insanı istihdam ettiklerini ifade etti.

 

Günlük 22 ton kök çıkartıp Mersin'e gönderdiklerini ifade eden Kazım Taviş, çıkardıkları köklerin Avrupa'ya ihraç edildiğini söyledi.

 

Taviş, "Çıkardığımız Meyan kökleri Mersin'den Fransa, Japonya, Amerika ve Türkiye'deki ilaç firmalarına dağıtılıyor. Biz genellikle Muş BERCE'de çalışıyoruz. Kış mevsimi geldiğinde buradan Iğdır Cizre ve Siirt tarafına gidiyoruz. Yaz geldiğinde ise tekrar Muş'a dönüyoruz. Muş'ta meyan kökü bulunan tarlaları kaldırıp kökleri topladıktan sonra fabrikalara dağıtıyoruz.
Tabii ki bu bizim çalışma alanımız. Ama bu işi yaparken birçok kişiye de iş imkânı sağlamış oluyoruz. Çalıştırdığımız işçilerin öğle yemekleri ve servisleri bize ait olmak üzere işçi başına günlük 40 lira para ödüyoruz. Bu şekilde herkes ekmek kazanıyor." dedi.

 

Günlük 40 liraya çalıştıklarını söyleyen işçiler ise, İŞKUR'da işlerin torpil ile verildiğini iddia ettiler. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir