• DOLAR 32.597
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2506.451
  • ...
Siccil Savaşı`nın Suçlularından Hala Hesap Sorulmuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze`nin masum şehitleri kendilerine reva görülen zulmün hesabının sorulmasını bekliyor.

Bugün (14 Kasım Perşembe) İsrail ordusunun Gazze Şeridi`ne açtığı ve sekiz gün devam eden, İzzeddin El-Kassam Tugayları başta olmak üzere direniş güçlerinin işgal hedeflerine füze yağdırdığı ve ilk kez Tel Aviv`in direniş füzeleriyle vurulduğu savaşın birinci yıldönümü.

İşgal güçlerinin İzzeddin El-Kassam Tugayları komutanı Ahmed El-Ca`beri`yi suikast düzenleyerek şehit etmesiyle başlayan ve işgalcinin "Bulut Sütunu Operasyonu" adını verdiği saldırılarla devam eden savaş sekiz gün sürmüş ve direniş güçlerinin misilleme olarak gerçekleştirdiği füze saldırıları karşısında işgal yönetimi ateşkes talep etmek zorunda kalmıştı.

Filistin İnsan Hakları Merkezi`nin kayıtlarına göre, işgal güçleri 14-21 Kasım arası Gazze Şeridi`ne savaş uçaklarının ve gemilerinin de katıldığı bir dizi saldırı düzenledi, evlerin üzerine bir tonluk bombalar attı ve içindekilerle birlikte evleri yerle bir etti.

Saldırıların sivil kurumları ve hükümete ait binaları da hedef aldığını belirten Filistin İnsan Hakları Merkezi, sivillerin bulunduğu alanlara düzenlenen saldırılarda kadın ve çocuklar başta olmak üzere 171 Filistinlinin hayatını kaybettiğini ifade etti.

Savaşın üzerinden bir yıl geçmiş olmasına rağmen Filistinli kurbanların yakınlarının hukuk yoluyla haklarını aramalarının ve savaş suçlularına adalet önünde hesap sormalarının önü hâlâ kapalı.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir