• DOLAR 32.534
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2432.89
  • ...
Aile hekimleri Ankara'da eylem yapacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Mersin Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Gürbüz Şen; bürokratların, milletvekillerin, valilerin ve belediye başkanlarının aile hekimliğinin sorunlarını bilmediğini öne sürerek, aile hekimlerini ötekileştiren söylemlerde bulunduklarını söyledi.


Şen, seslerini duyurmak için tüm aile hekimleri dernekleriyle birlikte 23 Kasım Cumartesi günü Ankara'da eylemde olacaklarını duyurdu.


Dr. Şen sözlerini şöyle sürdürdü, "Aile sağlığı merkezlerinin fahiş fiyatlarla kiralarını bizlerin ödediğini biliyor musunuz? Her sene tek taraflı artırımlı kira sözleşmesi imzalamaya zorlanarak imzalamazsak aile sağlığı merkezinden atılmakla tehdit edildiğimizi biliyor musunuz? Mobil hizmete kendi imkânlarımızla gittiğimizi, sağlık evlerini elektrik ve su paralarını ödemezseniz kullanmazsınız diye tehdit edildiğimizi, sağlık evlerinin kapılarının kilitlendiğini biliyor musunuz? Aile sağlık merkezinde çalıştırdığımız personellerin maaşı, stopajı vergisi ve işten ayrılması durumunda kıdem tazminatlarını bizlerin ödediğini, aile sağlığı merkezlerinin birer işletme olduğunu biliyor musunuz? Aile sağlığı merkezlerinin jeneratörünü, kömürünü, mazotunu tüm tesisat giderlerinin cebimizden karşılandığını biliyor musunuz?"



Dr. Şen şu taleplerde bulundu; "Ülkenin onurlu hekimleri, hemşireleri, ebeleri ve sağlık çalışanları olarak pozitif ve negatif performans adı altında çalışmaya, özlük hak kayıplarına hayır. Görevi yapmayan yâda yapamayan tüm kurumların dolgu malzemesi olmaya ve tek taraflı sözleşme iş güvencesiz sağlık hizmeti sunmaya hayır diyoruz. Gelecek kaygısıyla sağlık hizmetine ve her sabah yeni bir görev tanımıyla angaryayla uyanmaya hayır diyoruz. Fantastik kahramanlar değiliz, haftada 40 saatin üzerinde çalışmaya hayır diyoruz."


"23 Kasım Cumartesi günü Ankara'dayız"
Yaşanan sıkıntıları dile getirmek amacı ile 23 Kasım Cumartesi günü Ankara'da olacaklarını kaydeden Dr. Şen son olarak şunları söyledi; "Sesimizi duyurmak için tüm aile hekimi dernekleri, Aile hekimi ve sağlığı çalışanlarıyla birlikte 23 Kasım Cumartesi günü Ankara'da eylemde olacağız." (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir