• DOLAR 32.585
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2500.5
  • ...
 Yaşadığını İspatlamaya Çalışıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kahramanmaraş`ta, 39 yaşındaki Mahmut Taşdemir, SGK`dan kendisi için çıkarılan ölüm bildirimi sonucu nüfus kütüğünden kaydı silindiği için yaşadığını ispatlamaya çalışıyor. Taşdemir, hayatta olduğunu kanıtlamak için mahkemenin 20 gün sonra vereceği kararı bekliyor.
 
ADLİYE YOLUNDA MEKİK DOKUYOR
 
İstanbul`a hiç gitmediği halde Bahçelievler semtinde bir trafik kazası sonucu öldüğünü öğrenen Taşdemir, yaşadığını ispatlamak için adliyenin yolunu tuttu. Başına gelen talihsiz olay nedeniyle devlet dairelerinden resmi hiçbir işlem yapamayan Taşdemir, mağduriyetinin biran evvel giderilmesini istiyor.
 
EŞİ, ÖLDÜĞÜNÜ SGK`DAN ÖĞRENDİ
 
Geçen Şubat ayında Mahmut Taşdemir`le ikinci evliliğini gerçekleştiren Selma Taşdemir (36), eşinin genel sağlık sigortasından faydalanmak için Kahramanmaraş Sosyal Güvenlik Kurumu`na (SGK) gitti. Görevli memura eşinin kimliğini uzatarak, sağlık hizmetlerinden yararlanmak istediğini söyleyen Taşdemir; görevli memurun, `Böyle bir kayıt yok, sizin eşiniz ölü` demesiyle şoke oldu. Aldığı cevap karşısında şaşkınlığını uzun süre üzerinden atamayan Taşdemir, durumu telefonda eşine bildirdi.
Olayın ardından nüfus müdürlüğüne giderek konuyu araştıran çift, İstanbul Bahçelievler`de Haziran ayında meydana gelen bir trafik kazası sonucu Mahmut Taşdemir`in adli rapor kaydıyla `ölü` olduğu bilgisine ulaştı. Nüfus müdürlüğü yetkililerinden, karşılarında canlı olarak durduğunu ve bu ilginç durumun düzeltilmesini talep eden Mahmut Taşdemir, yetkililerden hatanın mahkeme yoluyla çözülebileceğini öğrendi.
 
MAHKEMEYE `BEN YAŞIYORUM` DİYE MÜRACAAT ETTİ
 
Kim tarafından yapıldığı belli olmayan hatanın düzeltilmesi için kapı kapı dolaşan Taşdemir, Kahramanmaraş 1. Asliye Hukuk Mahkemesi`ne dilekçeyle `Ben yaşıyorum` diye başvuruda bulundu. Bir ay önce davanın ilk duruşmasına çıkan Taşdemir, mahkemenin, kimin öldüğünü araştırılmasının ardından hakkında vereceği kararı merakla bekliyor
.
"ŞOK OLDUM"
 
Başına gelen trajikomik olay yüzünden mağdur olduğunu dile getiren su tesisat ustası Mahmut Taşdemir, eşinin muayene olamadığını, kendinin ise ehliyet alamadığını ifade etti. Arkadaşlarının başından geçenleri kahkahayla dinlediğini anlatan Taşdemir, "Ben işteydim. Hanım bana telefon açtı. Ölü olduğumu söyledi. Şok oldum. İşi gücü bıraktım eşimin yanına, nüfus müdürlüğüne geldim. Daha sonra da mahkemeye başvurduk." dedi.
 
"EŞİMİN SAĞLIK GÜVENCESİ YOK, EHLİYET ALAMIYORUM"
 
Adli rapor açılarak ölümünün kayıt altına alındığını kaydeden Taşdemir, "Adli rapor açılarak ölümüm kayıt altına alınmış. Nüfus dairesindekiler de hayret etti. Nüfus kütüğünü getirdiler, kayıtların hepsinde ölü olarak görünüyorum. Ölü olduğum için resmi hiçbir işlem yapamıyorum. Bir firmada geçici olarak bir iş buldum. SSK yapılamadığı için iş yeri de zor durumda kalıyor. Ehliyet almak istiyorum, alamıyorum. Aracımı da yakınlarım kullanıyor." diye konuştu.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir