• DOLAR 32.318
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2298.602
  • ...
 TRT Kahire Muhabirinin Tutukluluk Süresi Uzatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAHİRE - Mısır`da 17 Ağustos`ta Ramses Meydanı`ndaki Fetih Camisi olaylarını takip ettiği esnada gözaltına alınan TRT Kahire muhabiri Metin Turan`ın tutukluluk süresinin 45 gün uzatılmasının kararlaştırıldığı ifade edildi.

Kahire Başsavcılığı tarafından Vadi Natrun hapishanesinde gerçekleştirilen sorgusu sırasında Metin Turan`ın avukatlarının yanı sıra, Türkiye Cumhuriyeti Kahire Büyükelçiliği konsolosluk şubesi yetkilileri de hazır bulundu. Turan`ın avukatları, karara başsavcılık nezdinde itiraz edeceklerini bildirdiler.

Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı,  yaptığı açıklamada, Turan`ın 20 yıldır Mısır`da yaşayan ve gazetecilikten başka iş yapmayan büyükelçilik ve Mısır makamları nezdinde kayıtlı, profesyonel bir haberci olduğunu ifade ederek, "Verilen karardan üzüntü duyduk ama Mısır Mahkemesi`nin, gazetecilik görevini yaptığı sırada gözaltına alınan Metin Turan`ı en kısa sürede serbest bırakarak, adaleti tecelli ettireceğine inanıyorum" dedi.

Botsalı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kurban bayramı öncesinde, dışişleri bakanlığı ve elçiliğimizin girişimleriyle, gerekli vize ve izinler alınarak, Türkiye`deki ailesinin Turan`ı ziyareti sağlanmıştır. Eşi Kahire`de doğum yapmıştır. Bebeğin sağlık durumu yerindedir. Hiç bir suçu olmadığı halde ailesinden uzak, gözaltında tutulan Turan`ın durumundan hepimiz üzüntü duyuyoruz. Türk kamuoyunun da yakından takip ettiği gibi, dost ve kardeş Mısır, oldukça hassas bir dönemden geçiyor. Metin Turan`ın gözaltına alındığı Ramses Meydanı ve Fetih Camisi davasında yüzlerce tutuklu var. Mısır adli makamlarının soruşturmaları bir an evvel tamamlayarak suçsuz kişileri serbest bırakmalarını bekliyoruz."

Kahire’deki Rabiyatul Adeviyye ile Nahda meydanlarındaki darbe karşıtı barışçıl gösterilerin zorla dağıtılmasını protesto eden yaklaşık 400 kişi, güvenlik güçlerinin saldırısından kaçarak 16 Ağustos’ta Ramses bölgesindeki Fetih Camisi`ne sığınmıştı. Güvenlik güçleri 17 Ağustos’ta camiye zorla girerek, aralarında TRT muhabiri Metin Turan`ın da bulunduğu çok sayıda kişiyi gözaltına almıştı.

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir