• DOLAR 32.51
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2432.484
  • ...

BURSA - Dünya 8. İpek Yolu Şehirleri Belediye Başkanları Forumu sonuç bildirgesi açıklandı. Buna göre tarihi ipek yolu şehirlerinin belediye başkan ve yöneticileri 2015 yılında Bursa'da toplanacak. Yaklaşık 30 ülkeden 120 şehrin belediye başkanı ve vali düzeyindeki temsilcileri, Çin'den başlayıp Orta Asya'yı kat ederek Anadolu'ya ulaşan ve Bursa'da son bulan tarihi İpek Yolunun günümüz modern dünyasında da önemli bir sosyal ve ekonomik ağ oluşturması için gerekli altyapıyı konuşacak.

İpek Yolu üzerindeki günümüz medeniyetlerinin uyumunu, karşılıklı etkileşimini ve özellikle de yeni ticaret kanallarının geliştirilmesini amaçlayan buluşmanın Bursa'da yapılacak olması, yüzyıllarca dünya ekonomisine yön veren bir sisteme yeni görevler yüklenecek olması bakımından önemli bulunuyor.

8. Dünya İpekyolu Şehirleri Belediye Başkanları Forumu, Ekim ayı sonunda Güney Kore'nin tarihi kenti Yeosu'da yapıldı. Toplantıya Bursa'dan Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve Kent Müzesi Koordinatörü Ahmet Erdönmez ile Tarihi Miras Projeler Koordinatörü Aziz Elbas katıldı.

Dünyanın en eski ticaret yollarından biri olan ve uzunluğu 7 bin kilometreyi bulan İpek yoluna günümüzde yeni sosyal, kültürel ve ticari işlevler yüklemek amacıyla gerçekleştirilen toplantıda bir sunum yapan Tarihi Miras Projeler Koordinatörü Aziz Elbas, Bursa'nın tarihi ipek yolu üzerindeki yeriyle ilgili bilgi verdi.

Elbas, sunumunda, genel olarak kent tarihini ve son dönemde tarihi miras alanında yapılan çalışmalar, Tekstil Sanayi Müzesi ve İpek Müzesi hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Dünyanın farklı coğrafyalarından yaklaşık 250 belediye başkanı ve kent yöneticisinin katıldığı toplantıda Bursa'nın sunumu büyük ilgi gördü.(Zeki Aras-İLKHA)