• DOLAR 32.428
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.979
  • ...
"Kerbela şehitlerini unutmayacağız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MALATYA - Muharrem ayı ve Kerbela olayını anma programları kapsamında Malatya Mevlana Camii ve Müştemilatını Yaptırma ve Yaşatma Derneği "Evrensel Matem Ayı" isimli bir konferans düzenledi.


Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Malatyalıların yanı sıra, Malatya'da yaşayan Afgan vatandaşlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Mevlana Camii Derneği adına Mehmet Kocaaslan'ın açılış konuşması ile devam etti.


Kerbela'da İmam Hüseyin'in (a.s) ve 72 şehidin başlarını bedenlerinden ayırdıklarını belirten Kocaaslan, "Kesilmiş başları mızrakların ucuna asarak Kerbela'dan Kufe'ye, Kufe'den Şam'a dolaştırıp gezdirdiler. Peygamberimizin torunlarını, İmam Ali ve Fatımatüz-Zehra'nın kızlarını kavurucu çöllerde yürüttüler. Peygamber ailesinin suçu ne idi. Onların tek suçu Kur'an-ı savunmaktı, Resulullah'ın sünnetini yaşatmaktı. Bu dini tahriplerden koruyup sağlam bir şekilde bizlere ve gelecek tüm nesillere ulaştırmaktı. Peki, bizler ne yapacağız. Bizler yaşadığımız sürece, Kerbela şehitlerinin yolunu sürdüreceğiz. Kuran'ın, sünnetin ve Ehli Beyt'in takipçileri olacağız. Kerbela kahramanlarını iyi tanıyıp bütün cihana tanıtacağız. O yiğitlerin mazlumca şehit oluşlarına elbette ki yas tutacağız, oturup matemlerinde ağlayacağız." şeklinde konuştu.


İzlenilen Sinevizyon gösteriminin ardından, programa konuşmacı olarak katılan İsmail Avcı, Kerbela'da yaşanan hadiselere değindi.


"Kerbela'da İman kabilesi ile nifak kabilesi karşılaşmıştı" diyen Avcı, "İman kabilesi en değerli evladını orada kurban vermişti. Kerbela'da hak kabilesi ile batıl kabilesi yüz yüze gelmiş ve hak yine bu dava uğruna bir kurban vermişti. Kerbela'da adalet ve zulüm kabilesi karşı karşıya gelmişti ve adalet kabilesi bir kurban vermişti ve o kurbanın hesabı henüz sorulmamıştır ve o kan henüz yerdedir." ifadelerini kullandı.


İsmail Avcı, konferansa yoğun bir şekilde Afganistanlı vatandaşların katılımından dolayı konuşmasının son bölümünü Farsça yaptı. (Enis Ağırbaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir