• DOLAR 32.603
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2504.145
  • ...
Kerbela Bize Ders Olsun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Karlıova ilçesinde faaliyet gösteren Kar-Der, Kerbela olayı dolayısı ile dernek binasında düzenlediği etkinliğe Karlıova merkezden ve çevre köylerden katılım oldu.

Yavuz Acar`ın Kur`an tilaveti ile başlayan etkinlik Molla Sahab Korkutata`nın sohbeti ile devam etti. Korkutata konuşmasında, Kerbelayı anlatırken," Kerbela hadisesi neden oldu? O gün Yezidler vardı, bugün de aynı Yezitler yok mu? O gün İbn-i Ziyadlar vardı, bugün de aynı İbn-i Ziyadar yok mu? Bu konulara değinmekten ziyade biz sohbetimizde, günümüzü değerlendirmeye çalışacağız." İfadelerini kullandı.

Allah- u Teâlâ`nın dünyaya değer vermediğini ve buna rağmen bu dünyayı süslediğini ve güzelleştirdiğini söyleyen Korkutata, " Mal mevki gibi durumlar ise dine karşıdır, yani dine düşmandır. Şeytan`ın düşman olup insanlarla mücadele etmesi gibi. Allah u Teâlâ diyor ki, dünya aldatıcıdır. O halde kandırıcı dünya sakın bizi kandırmasın. Bizler pişman olacağımız şeyler yapmayalım.

Hz. Hüseyin`i şehid edenler ne kadar pişman olsa da hem bu dünyada hem ahirette artık fayda etmez." ifadelerine yer verdi.

Korkutata,"Bu güne baktığımızda hayâsızlıklar, kötülükler, çıplaklıklar, sarhoşluklar ve ötesi hepsi mevcut. Eğer biz biz olsak bunlar nasıl olur? Bunların önüne geçmek için Allah demek lazım, Allah`ın biz Müslümanlar için koyduğu nizamı yaşamak lazım.

Kerbela`dan ibret olmak lazım. Kerbela`dan ders almak lazım." şeklindeki konuşmasını yaptığı yaptığı dua ile sonlandırdı.

Etkinlik,katılımcılara ikram edilen aşure ile sona erdi. (Bülent Temiz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir