• DOLAR 32.574
  • EURO 34.873
  • ALTIN 2432.771
  • ...
SON DAKİKA
`Ümmetin Kurtuluşu Hz. Hüseyin`in Mesajındadır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP- Muharrem ayı münasebetiyle Gaziantep İhlas-Der tarafından düzenlenen "Muharrem Ayı ve Kerbela" programda konuşan Abdulkadir Üstündağ, dünya tarihinin başlangıcından beri Muharrem ayında çok önemli hadiselerin meydana geldiğini bunların en önemlilerinden birinin de Hz. Hüseyin ve Kerbela olayı olduğunu belirterek; "Ümmetin kurtuluşu Hz. Hüseyin`in mesajının anlaşılmasıyla olur." dedi.

Üstündağ, tarih boyunca zalimlerin, gerçeği, hakikati yok etme ve ezmeye çalıştığını belirterek, " Tarih bu konuda yeteri kadar delil sunuyor bize: Babil de putları kırma suçlusu İbrahim aleyhisselam alevler içine atılmak için Nemrut tarafından ateş yakılmış ve İbrahim ateşe atılmış. Yusuf peygamber (as) Mısır`da iffetinin karşılığını zindana atılmakta görüyor. Zekeriya (as) Yahuda krallığında açıkça yapılan put tapıcılığa karşı sesini yükselttiği için ikiye bölündü. Yahya (as) ve nice peygamberler katledildi, parçalandı, öldürüldü." dedi.

Kerbela olayının tarihteki tüm adalet, fedakârlık ve kurbanlık örnekleri arasında ayrı bir yerinin olduğunu söyleyen Üstündağ, "Kerbela bir yanda gerçeği savunan kişilerin ezilmesi gerçeğini temsil ederken, bir yandan da geçici otoritenin ortaya koyduğu canavarlık özelliğiyle korkunç barbarlık örneğini temsil etmektedir." ifadelerine yer verdi.

İnzar ilahi grubunun günün önem ve anlamına dair seslendirdiği ilahi, ezgi ve şiirler etkinliğe katılanlara duygulu anlar yaşattı. Yaklaşık 2 saat süren etkinlik yapılan duayla son buldu.
 
(Şefik Mert, Bekir Aslan-İLKHA)       
 
 
 
 
 
 
                                                                                          

Bu haberler de ilginizi çekebilir