• DOLAR 32.503
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2423.94
  • ...
Diyarbakırlılar: Havaalanın ismi `Selahaddin Eyyubi` olsun!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır`da yeni yapılacak olan havaalanının isminin Selahaddin Eyyubi olmasını istediklerini belirten vatandaşlar, Diyarbakır`ın bu ismi hak ettiğini söylediler.

"Havaalanına Selahaddin`i Eyyubi ismi verilsin"
Selahaddin`i Eyyubi`nin ömrünü İslam`a adadığını ve İslam adına önder şahsiyetlerden biri olduğunu söyleyen Diyarbakırlılar havaalanı ismini en çok hak eden şahsiyetin Selahaddini Eyyubi olduğunu ifade ettiler.

Havaalanın isminin değiştirilmesini isteyen İdris Tagil, "Selahaddin`i Eyyubi`nin önder olması ve bu topraklarda çok büyük bir katkısı olduğundan dolayı, Diyarbakır havaalanının isminin Selahaddin`i Eyyubi Havaalanı olmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.
Havaalanının isminin "Selahaddin`i Eyyubi" olmasının kendilerini mutlu edeceğini belirten Şuayp Göreli, "Diyarbakırlılar "Selahaddin" ismini severler. Selahaddin, Diyarbakırlılar için büyük anlam taşır. Selahaddini Eyyubi, Diyarbakır`a ve İslam ümmetine büyük faydaları olan bir komutandır." İfadelerini kullandı.

"Selahaddin" isminin havaalanına verilmesinin çok güzel olacağını ifade eden Ahmet Sapmaz, "Selahattin Kürd`tür ve İslam komutanıdır. En azından hem İslam coğrafyasında güzel görünür hem de herkes tarafından bilinen bir âlim olduğu için çok güzel olur." şeklinde konuştu.

Cadde ve sokak isimlerinin zamanla değiştiğini ifade eden Sapmaz, bu değişikliğin şimdi de devam etmesi gerektiğini belirterek bu bağlamda en güzel şeyin havaalanına Selahaddini Eyyubi isminin verilmesi olacağını söyledi.

Havaalanın isminin Selahaddin Eyyubi olması gerektiğini dile getiren Diyarbakırlılardan Latif Er de, Selahaddin`in Diyarbakırlılar için çok önemli bir şahsiyet olduğunu ifade ederek Diyarbakır halkı olarak bu kentin havaalanın isminin Selahaddin Eyyubi olmasını istediklerini belirtti. (Ömer Yasin Ergin/Yakup Moğulgani - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir