• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Batman'da Aşure programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Turizm ve Tanıtım Derneği (BAT-DER) ve Becirmanlılar Vakfı organizasyonunda, Batman Park'ta Vali Yılmaz Arslan'ın katılımıyla Aşure programı düzenlendi. Programa Vali Yılmaz Arslan, bazı kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.

 

Günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan BAT-DER Başkanı Emin Bulut, Muharrem ayının Mezopotamya'da, Ortadoğu'da ve Anadolu'da çok önemli bir yerinin olduğunu belirterek, "Bizler, bu önemli gün olan Muharrem ayında ilk kez Batman'da STK temsilcileri ve kamu kurum yöneticileriyle böyle bir programı düzenliyoruz. Hz. Hüseyin ve dava arkadaşlarını yâd etmek amacıyla toplandık. Bu günlerin tüm insanlığa barış, huzur ve kardeşliğe vesile olmasını diliyorum." dedi.

 

Daha sonra söz alan Vali Yılmaz Arslan, yapılan Aşure programına Batman'da ilk kez katıldığını ifade ederek, "Böyle anlamlı programı düzenleyen herkese çok teşekkür ediyorum. Bölgemizin yaşadığı huzur ortamının devam etmesini diliyorum. Bu tür programların da barış ve huzura katkısı olacaktır. Kerbela şehidlerini rahmetle anıyorum. Kerbela gibi hadiselerin bir daha yaşanmamasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

 

Becirmanlılar Vakfı 2. Başkanı M. Emin Badur ise, Aşurenin rahmet, bereket ve kardeşlik olduğunu vurguladı.

 

Konuşmaların ardından katılımcılara aşure ikram edildi. Daha sonra BAT-DER Başkanı Emin Bulut, sinevizyon eşliğinde Batman'daki tarihi ve ibadet mekânlarını tanıttı. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir