• DOLAR 32.568
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2491.435
  • ...
Urfa'da akıl almaz dolandırıcılık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFAŞANLIURFA- Şanlıurfa'da ikamet eden bir genç, internette tanıştığı Bulgar bir kadın tarafından akıl almaz şekilde dolandırıldı.

Onikiler Mahallesi'nde ikamet eden Mahmut Tenekeci (25) 3 hafta önce internette Zyuhra Eredzeheb isimli bir kadınla tanıştı. Belli bir süre sonra Bulgar bayan tarafından evlenme teklifi alan Urfalı genç konuyu ailesine anlatı. Anne-baba başlık parası vermeden bir gelin sahibi olma ümidiyle evlenme meselesine onay verdi.

Sigortası olmayan sınırdan geçemez oyunu
Bulgar bayan, Urfalı genç ile evlenmek için Türkiye'ye geleceğini söyleyerek Türkiye Bulgar sınır kapısına geldiğini söyler.Sınırkapısında sigortası olmadığı için polis tarafından Türkiye'ye giriş yapılmasına izin vermediğini genci inandırmak için de sınır kapısında görevli olduğunu söylediği bir şahsı genç ile görüştürür.Sözkonusu şahıs sigortası olmadan geçişin olmayacağını geçiş için de 2 bin TL parayı PTT yoluyla Bulgaristan'a Zyuhra Eredzeheb adına yatırır.

"Toplam 4 bin 500 TL parayı hesabına yatırdım,telefonları kapalı"
2 bin TL para yatırdıktan sonra Bulgar bayanın kendisini bir daha arayarak yine para istediğini belirten Tenekeci " Ben de 2 bin 500 TL parayı bir daha PTT'ye yatırdım.PTT memuru daha önce birçok kişinin bu şekilde kandırıldığını söyleyerek beni uyardı. Ben ise yine de yatırdım. Paraları yatırdıktan sonra Eredzeheb Turkcell hatından beni arayarak Türkiye'ye geçiş yaptığını söyledi.Aradan çok geçmeden beni bir daha arayarak polislerin kendisini yakalayarak sınır dışı ettiğini ağlayarak söyledi.Ben telefonunu bir daha aradığımda annesi kaldırdı ve kızının evden kaçtığı için dayıları tarafından dövüldüğünü kızının da intihara kalkıştığını hastanede yoğun bakımda olduğunu söyledi.Ben bir süre sonra bir daha aradım bu sefer bir adam çıktı telefona.adam kendisinin Eredzeheb'in nişanlısı olduğunu söyleyerek paramı Türkiye'ye geldiği zaman ödeyeceğini söyledi ama şu telefon kapalı olduğu için kimseye ulaşamıyorum" diye konuştu.

Daha önce de birçok kişi aldatılmış
Elindeki dekontla karakola başvuran gence polisin kendisine birçok insanın bu yolla aldatıldığını bu konuda yapacakları bir şey olmadığını söyledi.

Sanal alemdeki ilişkilere dikkat
Birçok insanın hayatını karartan internetin kurbanlarından sadece biri olan Tenekeci böyle bir hata yaptığı için çok pişman olduğunu tüm insanların özellikle gençlerin sanal aleme karşı dikkatli olmaya çağırdı.(Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir