• DOLAR 32.527
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2429.704
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- 05 Ağustos Cuma Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Medya Gazetesi; `Muhtarlara Kantar Köprüsü Brifingi`
"Vatandaşın görüşleri dikkate alınacaktır" Geniş katılımlı toplantıda muhtarlara söylentilerin önüne geçilmesi amacıyla köprü ile ilgili son gelişmeler anlatılırken, köprü yapımına ilişkin fikirleri de dinledi.

`Tatlıcılar Satışlardan Memnun`
Batman`da havaların sıcak olmasına rağmen Ramazan ayında günde 50 kilo tatlı satan tatlıcı esnaf satışlardan oldukça memnun olduğunu söylüyor.
Pusula Gazetesi; `Enflasyon Batman`da Tavan Yaptı`
Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) yaptığı araştırmalarda enflasyon oranının en çok arttığı 4 il arasında Batman`da yerini aldı.

`Camide Hırsızlığa Kameralı Önlem`
Ulu Cami güvenlik kamerası sistemiyle donatıldı. Her gün onlarca cami cemaatinin değerli eşyalarının çalınması üzerine Ulu Cami Derneği çözümü, camiye güvenlik kamera sistemi takmakta buldu.

Doğuş Gazetesi; `Kızılay`dan İhtiyaç Sahibi Ailelere Kavurma Yardımı`
Türk Kızılay`ı Batman Şubesi, Ramazan ayında dar gelirli aileleri sevindirdi. Kızılay gönüllüleri, genel merkezden gönderilen kavurmaları ihtiyaç sahibi ailelere dağıttı. Kızılay Batman Şubesi Başkanı Sabahattin Tezdiğ, yardımlar geldikçe ihtiyaç sahibi ailelere dağıtmaya devam edeceklerini söyledi.

`Ulu Camiye Güvenlik Kamerası`
Ulu Cami güvenlik kamerası sitemiyle donatıldı. Her gün onlarca cami cemaatinin değerli eşyasının çalınması üzerine Ulu Cami Derneği çözümü, camiyi güvenlik kamerası sistemi takmakta buldu.


Mezopotamya Gazetesi; `Üniversite Özel Yetenek Öğrencilerini Arıyor`
Batman Üniversitesi özel yetenekle öğrenci alıyor. Batman Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, 2011-2012 eğitim-öğretim yılında, Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü birinci ve ikinci öğretim programlarına özel yetenek sınavı ile 25`er öğrenci alıyor.

`Hayır Kurumu Gibi Çalışan Fırın Yardım Dağıttı`
Batman da 9 yıldır her Ramazan ayında fakirlere ekmek dağıtmayı gelenek haline getiren ve hayır kurumu gibi çalışan fırın, bu yıl da vatandaşların ve Kızılay`ın desteğiyle fakirlere yardım dağıttı.

Batman Postası Gazetesi; `Petrol İş Sendikası BOTAŞ ve TPAO İşçileri için Masaya Oturuyor`
Türk iş ile Hükümet arasında Kamu işçisi için % 4+4 olarak imzalanan toplu iş görüşmelerinin ardından gözler BOTAŞ ve TPAO işçilerinin durumuna çevrildi. Petrol İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Mesut Tekik konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında görüşmelerde işçilerin sosyal hakları ve kök ücretin yükseltilmesiyle ilgili taleplerinin olacağını belirtti.

Batman Gazetesi; `Elektrik Kesintileri TPAO`yu Vurdu`
Voltaj düşüklüğü nedeniyle petrol üretiminde önemli bir azalma oldu. Yaz mevsiminin en sıcak günlerinin yaşandığı bugünlerde TPAO`da elektrik kesintisinden nasibini aldı ve Raman sahasında bulunan Reda kuyularında önemli petrol düşüşü görüldü. Direkt olarak TEİAŞ`tan enerji alan TPAO`nun Raman sahasındaki Reda kuyuları voltaj düşmesiyle birlikte devreden çıkıp üretimi durduruyor. l20 civarındaki kuyunun kısmen duruşa girmesiyle üretim azalırken diğer mekanik kuyularda da üretim yapılamıyor. TPAO yetkilileri günlük 26.600 varil olan üretim elektrik kesintileri nedeniyle 20 bin varile düştüğünü ifade ederek TPAO`nun her gün 6500 varil zarara uğratıldığını açıkladılar.

Çağdaş Gazetesi; `OSB`ye hücum!`
55 tesisin bulunduğu Organize Sanayi Bölgesinin 4. etap alanına 50 yatırımcı daha başvurdu Beşiri-Kıradağı eteğindeki Organize Sanayi bölgesinde farklı sektördeki 55 tesiste 950 kişi çalışıyor. OSB`ye tahsis edilecek 500 dönümlük alan için 50 yatırımcı, daha başvurdu. OSB yakında doğalgazla da buluşacak.

Veysi Rüzgar-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir