• DOLAR 32.602
  • EURO 34.766
  • ALTIN 2496.887
  • ...
`Başörtüsü` Orduevlerinde de Serbest Olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Orduevlerine düğünlerin dışında da kıyafet serbestisi geliyor. Daha önce sadece davetlerde başörtü ve sakal yasağını kaldıran MSB, yasağın tamamen kaldırılması için hazırlık yapıyor. İsmet Yılmaz, "Zamanın ruhuna uygun düzenleme yapılır" dedi.
 
MİLLİ SAVUNMA BAKANI İŞARETİ VERDİ
 
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, orduevlerine kıyafet düzenlemesinde değişikliğe gidilebileceğinin işaretini verdi. Yılmaz, başörtüsü konusunda kamuda ve Meclis`te yaşanan gelişmelerin ardından orduevlerinde bu konuda süren yasağı da gözden geçirme konusunda yeşil ışık yaktı. Yılmaz, gazetecilerin soruları üzerine bu konuda çalışma yapacaklarını söyledi. Yılmaz, "Zamanın ruhuna uygun düzenleme yapılır. Biraz daha üzerinde çalışma yapacağız" dedi. Bu konuda daha önce sadece düğünlerle sınırlı olmak üzere düzenleme yapılmıştı
.
"ÜZERİNDE BİRAZ DAHA ÇALIŞMAMIZ LAZIM"
 
Yılmaz, "Başörtülüler Meclis`e giriyor, her şey oluyor siz de adım atacak mısınız" sorusu üzerine, "Biraz daha düşünmek lazım" dedi. Yılmaz, "İnsan haklarına bu konuda başvurular oldu, şikayetler oldu. Neden yumuşatılmıyor?" diye hatırlatması üzerine, "Demek ki biraz üzerinde çalışılması lazım. Biraz daha çalışmak lazım. Zamanın ruhuna uygun düzenleme yapılır. Zamanın ruhu gelirse her yerde değiştirilir. Biraz daha üzerinde çalışacağız" dedi .
 
EK-27`DEKİ YASAK KALDIRILMIŞTI
 
Orduevlerinde Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülecek yönetmeliğin, düğün salonu kiralama işlemlerine yönelik Ek-27 nolu formda yapılan değişiklikle, başörtüsü yasağı kaldırılmıştı .
 
Orduevleri, Askeri Gazinolar ve Sosyal Tesisler Yönetmeliği`nde yapılan değişiklikle, düğün yapacakların riayet edeceği hususların belirlendiği özel anlaşma şartlarına ilişkin ekinden ``Yaşının ilerlemesi nedeniyle dini inançlarına uygun olarak sade bir şekilde sakal bırakmış kişiler ile yaşlı annelerden yüzü açık olacak şekilde eşarplı olanların dışında; sakallı, cüppeli, sarıklı, takkeli, türbanlı vb. çağdaş olmayan kıyafetlerle gelenler, günlük sakal tıraşı olmamış ütüsüz ve kirli elbiselerle gelenler, ordu evine giremezler`` ibaresi çıkarılmıştı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir