• DOLAR 32.44
  • EURO 35.43
  • ALTIN 2330.66
  • ...

 Myanmar`daki Müslüman azınlığın nsorunları için giden heyetle birlite Türkiye`nin hibe ettiği traktörler de gidecek. Bu çerçevede Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ve İİT Rohinga Temas Grubu üyesi bazı ülkelerin temsilcileriyle birlikte, 14-15 Kasım 2013 tarihlerinde Myanmar’ı ziyaret edecek.

Myanmarlı üst düzey yetkililer ve parlamento temsilcileri ile Müslüman, Budist, Hristiyan, Hindu toplum liderleriyle görüşecek heyet, muhataplarıyla başta Arakan Eyaleti’ndekiler olmak üzere, son dönemde ülkede yaşayan Müslümanlara yönelik olarak artan şiddet eylemleri, yerlerinden edilen ve kamplarda yaşamak zorunda bırakılan kişilerin durumu, insani yardımlar ve Myanmar’daki demokratikleşme sürecini ele alacak. Heyet ayrıca, Arakan Eyaleti’ni ziyaret ederek, yerlerinden edilen Müslüman ve Budistlere ait kamplarda incelemelerde bulunacak.

İKİLİ GÖRÜŞMELER YAPACAK

Bakan Davutoğlu, ziyaret vesilesiyle, Myanmarlı üst düzey yetkililerle ikili görüşmeler de gerçekleştirecek. Bakan ayrıca, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından Myanmar’ın tarımsal kapasitesinin artırılması amacıyla hibe edilen traktörler ve tarım malzemesinin Myanmar tarafına teslim törenine katılacak.