• DOLAR 32.515
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2433.38
  • ...
Gazze`de özgürlük yürüyüşü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 İçişleri Bakanı Fethi Hammad, törende yaptığı konuşmada, "Gazze, Mescid-i Aksa ile Kudüs özgürleşene ve İslami hilafet kurulana kadar, düşman İsrail`le birkaç savaşa daha meydan olacak" ifadesini kullandı.

Gazze`nin, İsrail`e karşı "kazandığı savaşlarla yıldızının parladığını" savunan Hammad, "Filistin`in cihat tarihinde, söz konusu zaferlerin benzeri bulunmadığını" dile getirdi.

İsrail, 14 Kasım 2012`de Hamas`ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Ahmet el-Caberi`ye düzenlediği suikastla Gazze`ye yönelik "Bulut Sütunu" adını verdiği hava, kara ve deniz saldırıları başlatmıştı. Daha sonra Filistinli gruplarla anlaşmaya varan İsrail, 21 Kasım`da ateşkes ilan etmişti.

İsrail`in 8 gün süren son Gazze saldırılarında 190 kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık bin 500 kişi de yaralanmıştı.

Hamas`ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları da İsrail ordusunun ``Bulut Operasyonu``na karşı, ``Siccil Taşı`` adını verdikleri misilleme kapsamında başkent Tel Aviv başta olmak üzere bazı kentlere çok sayıda füze fırlatmıştı.

İsrail ordusunda yayımlanan genel durum raporunda, "Bulut Sütunu Operasyonu"nu sırasında 5 İsraillinin öldüğü, 240`nın yaralandığı açıklanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir