• DOLAR 32.368
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2325.24
  • ...
İsrail, asker öldüren çocuğun köyünü bastı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 İsrail askerleri, Afula kentinde bir askere bıçaklı saldırı düzenlediği gerekçesiyle bir Filistinli gencin evini bastı.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail askerleri, Afula kentindeki İsrail askerine bıçaklı saldırı düzenlediği gerekçesiyle Cenin yakınlarındaki Biri`l-Başa köyüne zorla girerek, Hüseyin Gavadıra isimli bir Filistinli gencin evini kuşattı. Gencin ailesini sorgulayan askerler, köyü kapalı askeri bölge ilan ederek etrafında güvenlik kordonu oluşturdu.

Filistin Esirler Kulübü`nden yapılan açıklamada, "İşgalcilerin bir İsrail askerini öldürdüğünü ileri sürdüğü gencin iki kuzenini müebbet hapis cezasıyla İsrail hapishanelerinde bulunuyor. Böbrek ve mide rahatsızlığı olan Şadi Gavdar isimli kuzeni 2003, Muhammed Tevfik Gavdar isimli kuzeni ise 2004`ten bu yana İsrail cezaevlerinde kalıyor" denildi.

İsrail`in kuzey kesimindeki Afula kentinde bir İsrail askerinin otobüste bıçaklı saldırıya uğradığı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Saldırıyla ilgili olarak İsrail`de oturum izni bulunmayan Cenin nüfusuna kayıtlı 16 yaşındaki Filistinli bir gencin gözaltına alındığı belirtilmişti. Yapılan sorgusunda Filistinli gencin, "İsrail hapishanelerindeki tutuklu yakınlarının intikamını almak amacıyla" saldırıyı gerçekleştirdiğini söylediği iddia edilmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir