• DOLAR 32.612
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2491.596
  • ...
Mursi hakkında yeni dava açtılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Alınan bilgiye göre, yargıtay davalarıyla ilgilenen avukat Semir Sabri`nin açtığı davada Mursi, seçim kampanyası sırasında "Nahda (Diriliş) Projesi" adı altında gündeme getirdiği seçim vaatlerini yerine getirmemekle suçlanıyor.

Dava dilekçesinde Mursi`nin seçim sürecinde açıkladığı "Nahda Projesi"nin "aldatma ve hayal ürünü" olduğunu ileri süren Sabri, söz konusu projede, "İnsan hakları, ekonomik kalkınma, hukuk devleti, yargı, bilimsel gelişme ve medya" alanlarında kısa vadede iyileştirmeler sağlanacağı gibi maddelerin yer aldığını hatırlatarak, "Hayal ürünü seçim programıyla Mısır vatandaşları aldatılmıştır. Bu davayı açan kişi de (Semir Sabri) aldatılanlar arasında yer alıyor" ifadelerine yer verdi.

Mahkemece kabul edilen şikayet dilekçesi çerçevesinde açılan davadanın ilk duruşmasının 23 Aralık`ta İskenderiye Burcu\`l-Arab Mahkemesi`nde yapılacağı öğrenildi.

Mursi, 2012 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde açıkladığı "Nahda Projesiı"nde birçok alanda reform sözü vermiş bu çerçevede Mısır`ın kronik sorunlarından "Ekmek fiyatları, trafik, güvenlik, temizlik ve akaryakıt" gibi problemleri "100 günde" çözeceğini vadetmişti.

Söz konusu sorunların belirlenen takvim içinde çözülememesi nedeniyle yoğun eleştirilere maruz kalan Mursi ve hükümeti, sorunların aşılması için devletin ilgili kurumlarının katkıda bulunmadığını ve bunun da devlet içine yuvalanmış "Derin devlet" oluşumundan kaynaklandığını savunmuştu.

Daha önce suçlandığı konular
Darbenin ardından yaklaşık 4 ay bilinmeyen bir yerde tutulan Mursi hakkında "Cumhurbaşkanlığı Sarayı önündeki göstericileri öldürmeye teşvik" suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması, 4 Kasım`da yapılmıştı. Mahkemeyi tanımadığını ifade eden ve bu nedenle avukat talebinde bulunmayan Mursi, duruşmanın ardından İskenderiye`deki Burcu\`l-Arab Hapishanesine nakledilmişti. Mursi ile 14 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması, 8 Ocak 2014`e yapılacak.

Mursi hakkında, ayrıca "ülke çıkarlarına zarar vermek suretiyle Hamas ile işbirliği yapmak, 2011 devrimi sırasında hapisten firar, kamu malına zarar vermek ve darbe görevlilerini alıkoymak" suçlamalarında bulunulmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir