• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.65
  • ...
Genelkurmay`dan Açıklama: 1 Ölü 7 Yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Türkiye-Suriye hududunun Şanlıurfa`daki Kapı Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde, Suriye tarafından hududa yaklaşan motosikletli üç kişilik bir grup ile Türkiye tarafındaki Öncül köyünden tel engele doğru yaklaşan üç motosikletli tespit edildi.

Sesle, düdükle ve havaya ateş açarak ikaz edilen gruptan bölgedeki unsurlara 2-3 el hafif silahla ateş açılması üzerine ateşle karşılık verildi.

Mayın tarlasında bulunan söz konusu grup Suriye tarafına, Öncül köyünden gelenler ise Türkiye tarafına kaçtı.
Olaydan sonra Akçakale Jandarma Komutanlığına başvuran iki sivilin kalçasından ve ayağından vurulduğu öğrenildi.
Motosikletten düşen kişi hayatını kaybetti

Şalıurfa`da Savaş Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde ise Suriye tarafından hududa yaklaşan 15-20 kaçakçı belirlendi. Siyasi sınırı geçerek mayınlı sahaya girenleri karşılamak, mal transferi yapmak amacıyla Türkiye tarafında 20 motosikletli de hududa yaklaştı. Geliştirilmiş zırhlı personel taşıyıcı ve iki taktik tekerlekli zırhlı araçla yapılan müdahalelerin ardından iki grup da geldikleri yönlere doğru kaçtı.

Türkiye tarafında kaçanlardan biri motosikletten düşerek yaralandı. Yaralı, kaldırıldığı Akçakale Devlet Hastanesi`nde hayatını kaybetti.

Bir subay hafif şekilde yaralandı
Öte yandan Hatay`daki Hacıpaşa Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde, taktik tekerlekli zırhlı araçla devriye görevi yapan tim, iki kaçakçıyı mazot yüklü bidonları traktör römorkuna yüklerken tespit etti. Kaçarken traktörün römorkunu deviren kişiler, devriyelerce yakalandı. Hacıpaşa beldesinden traktörlerle bölgeye gelen yaklaşık 30 kişi devriye timine taşlı sopalı saldırıda bulundu. Daha sonra bölgeye bir araç ve traktörlerle 150 kişi daha geldi. Yapılan müdahalede bir subay hafif yaralandı, bölgede toplananlar uzaklaştırıldı.

Kapatılan köprüyü kullandılar
Hatay`daki Şehit Üsteğmen M.A. Demirbüken Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde, kaçakçılarca daha önce kullanıldığı için hudut birliğinin Valilik izniyle kapattığı köprünün kaçakçılarca açıldığı ve araçların köprüden geçmeye çalıştığı tespit edildi.

Söz konusu kaçakçılara hudut devriyelerince yapılan uyarılara rağmen kaçakçılar köprüye yaklaşmaya devam ettii. Yaklaşık 30 kişilik kaçakçı grubuna Reyhanlı`nın Bohşin köyünden yedi sekiz traktörle gelen köylülerinde katılması ile grubun sayısı 70-80 kişiye çıktı.

Bunun üzerine bölgedeki hudut devriye timi taktik tekerlekli zırhlı araçla takviye edildi. Kaçakçı grubunun taşlı sopalı saldırısı sırasında av tüfeğinden plastik mermi kullanılarak açılan ateş sonrası iki kişi çeşitli yerlerinden yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Olayda bir uzman çavuş ile bir er de hafif şekilde yaralandı.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir