• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Konya İl Genel Meclisine yatırım brifingi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Konya İl Genel Meclisi, Kasım ayı toplantılarında İl Özel İdareleri ve Köylere Hizmet Götürme Birlikleri aracılığıyla 2012 yılında yapılan ve uygulanan projeleri değerlendirdi. İl Özel İdareleri Projelerini İzleme Komisyonu'nun Ekim ayında Derbent, Doğanhisar ve Hüyük'te yaptığı çalışmanın raporunda geçen yıl üç ilçeye toplam 1 milyon 431 bin 83 TL'lik yatırım yapıldığı tespit edildi.



7. birleşimini İl Özel İdareleri Projelerini İzleme Komisyonu'nun raporuyla açan İl Genel Meclisi, yatırımların hedefine ulaştığını da izlemiş oldu. Hazırladıkları raporu okuyan Komisyon Başkanı Ramazan Yalçın Badem, Derbent, Doğanhisar ve Hüyük ilçelerinde yaptıkları incelemede, eğitim yatırımları kapsamında okul binası bakım ve onarımı, kalorifer bakım ve onarımı için Derbent'e 22 bin 423 TL, Hüyük'e 49 bin 910 TL, Doğanhisar'a 69 bin 336 TL olmak üzere toplam 141 bin 669 TL'lik eğitim yatırımı yapıldığını tespit ettiklerini söyledi.


Badem, üç ilçede yine İl Özel İdaresi ve Köylere Hizmet Götürme Birlikleri kaynakları ile yapılan köy konağı, lojman bakım ve onarımı, köy içi yolların taş döşenmesi, içme suyu inşaatı, malzeme alımı, parke taşı alımı, menfez duvarı yapımı, kanalizasyon ve fosseptik çukuru inşaatı, devlet hastanesi toplum sağlığı merkezi çevre düzenlemesi gibi işler için ise toplam 1 milyon 289 bin 414 TL harcandığını ifade etti.


Raporda ayrıca 1 milyon 54 bin adet çilek fidesi, 16 bin 615 adet meyve fidanı, 9 bin 600 adet asma fidanı ve 17 adet yüksek sistem bağ aparatı dağıtıldığı bilgisi yer aldı. Böylece üç ilçenin İl Özel İdaresi ve Köy Hizmet Götürme Birlikleri kaynaklarıyla 2012'deki toplam yatırımı 1 milyon 431 bin 83 TL'ye ulaştı.


Komisyon raporlarının görüşülmeye devam ettiği birleşimde Turizm Komisyonu Başkanı Ümit Acı, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Mustafa Turan ile Çevre ve Sağlık Komisyonu Üyesi Mustafa Horoz da raporlarını Meclis'e sundu. Müzakere edilen raporların kabul edilmesiyle birleşim sona erdi. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir