• DOLAR 32.562
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2424.38
  • ...
BALO tanıtım toplantısı BTSO'da gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA-Türkiye'nin uluslararası taşımalarında demiryolunun payını arttırma, çevreci ve ekonomik taşıma modelleri geliştirme hedefi ile Türkiye Odalar Borsalar Birliği öncülüğünde ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ortaklığında kurulan BALO Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar A.Ş. intermodal taşımacılık operasyonları tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, Türkiye'nin üç tarafının denizlerle çevrili olması ve stratejik önemdeki İstanbul ve Çanakkale boğazları sayesinde deniz yolu taşımacılığında önemli bir rekabet avantajı bulunduğunu ifadede ederek, "Türkiye'nin ihracatında yüzde 50,7, ithalatında yüzde 53,2'lik oranlara sahip olan deniz yolu taşımacılığı, ülkenin dış ticaretinde en çok tercih edilen nakliye yöntemi. Deniz yolu taşımacılığını 2010 yılında yüzde 40,3'lük ihracat ve yüzde 22,9'luk ithalat oranlarıyla karayolu taşımacılığı izlerken hava yolu taşımacılığı ise ihracat ve ithalatta üçüncü sırada yer almaktadır." dedi.

Avrupa ve Asya kıtaları arasında yer alan Türkiye'nin coğrafi, kültürel ve ekonomik anlamda bir köprü işleviyle eşsiz bir konuma sahip olduğunu vurgulayan Onur, "Bu eşsiz konumun avantajlarını kullanarak lojistik sektörüne ivme, Türk sanayisine rekabet gücü kazandıracak BALO Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar projesi ile ülkemiz, dünya ticaret hayatında daha etkin bir rol üstlenecektir. Ayrıca, bu projeyle Türkiye'de demiryolu yük taşımacılığının etkinleştirilmesine yönelik inovasyonle yönleriyle lojistik maliyetlerin düşürülerek Avrupa ile Türkiye arasındaki ticaretin geliştirilmesi ve gelecek nesillere yaşanılası bir dünya bırakılması hedeflenmektedir." şeklinde görüş belirtti.

Toplantının açılış konuşmalarını gerçekleştiren BALO Yönetim Kurulu Üyesi Halit Sezgin ve BALO Genel Müdürü Hüseyin İşteermiş de katılımcıları bilgilendirdikleri konuşmalarının ardından toplantıya katılan sektör temsilcilerine BALO'nun işleyişi ve faaliyetler hakkında bilgiler verdiler. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir