• DOLAR 32.39
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2325.83
  • ...
Başakşehir Kerbela Şehitlerini yâd etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- Muharrem özel programında Hz. Hüseyin ve Ehl-i Beyt'in Kerbela'daki şehadetlerinde yaşanan acı bir kez daha hatırlandı ve paylaşıldı. Anma programına Başakşehir Kaymakamı Fatih Kocabaş, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ı temsilen Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

'Peygamberimiz, Muharrem ayında oruç tutmayı tavsiye etmiştir'
Miladi 10 Ekim 680 tarihinde meydana gelen Hz. Ali'nin oğlu ve Hz. Peygamber'in (s.v.) "Gülü" olarak nitelediği torunu Hz. Hüseyin'in yanındaki kırkı aşkın akrabasıyla Kerbela'da şehit edilişinin 1333. yıldönümünde düzenlenen anma programı Süleymaniye Camii İmamı Hafız Ekrem Nalbant'ın sesinden Kur'an-ı Kerim Tilavetiyle başladı.

Sohbete dualarla başlayan Döngeloğlu, Ehl-i Beyt'i ve Muharrem ayının önemini anlattı "Haram aylar olarak adlandırılan aylar dört aydır. İslam'dan önce de Araplar bu dört ayı kutsal bilir ve bu aylarda savaşmazlardı. Bu ayları kutsal sayarlardı. Bu aylar Zilkade, Zilhicce (hac ayı), Recep ve Muharrem aylarıdır. Muharrem'de oruç tutmak Peygamberimiz tarafından tavsiye edilmiştir." dedi.

'Haram aylarında, gaflet halindeyiz'
Günümüzde haram aylarla ilgili yeterince bilgi sahibi olmadığımızı ve toplumda bu ayların girdiğini fark ettirecek göstergelerin olmadığını vurgulayan Döngeloğlu, haram aylarda neler yapılabileceğini dile getirdi "Kur'an-ı Kerim'in hiçbir harfi fazladan yazılmamıştır. Günümüzde haram aylarıyla ilgili gaflet halindeyiz. Haram aylarda Müslümanlar her zamankinden daha güvenilir olmak zorundadır. Bu aylarda ne evimizde ne işimizde kimseye kötü söz söylememeli, kimseyi kırmamalıyız. İnsanlar şerefinin canından ve kanından daha önemli olduğunu bilmelidir"

'Dört büyük halifemizden üçü vurularak şehit edilmiştir'
Allah (c.c) katında bazı ayların ve bazı günlerin af günleri, lütuf günleri olduğunu hatırlatan Döngeloğlu, Devlet nasıl af çıkarıyorsa Allah (c.c)'de bazı aylarda ve günlerde af çıkartmaktadır, bu günleri ve ayları iyi değerlendirmeliyiz dedi.

"Dört büyük halifemizden üçü vurularak şehit edildi, Hz. Ali vurulunca Hz. Hasan sabah namazını cemaatle kılmıştır. Günümüzde hangimiz babamız öldürülürse namazı düşünürüz" diyen Döngeloğlu, Kerbela olayını anlatarak konuşmasını bitirdi.

Dursun Ali Erzincanlı'dan anlamlı şiirler
İlahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu'ndan sonra sahne alan Dursun Ali Erzincanlı okuduğu şiir ve Naat-ı Şerif'leriyle katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Seven sevdiğine benzer, Ehl-i Beyt sevgisi Sünnet-i Seniyye'ye tabi olmayı gerektirir. Gayretullah'a dokunan şeyler vardır. Kerbela'da o olaylardan birisidir. Peygamber Efendimiz onun torunu için Kerbela şehitleri için gözyaşı döktüğümüzü duysun dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir