• DOLAR 32.56
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2428.135
  • ...

MANİSA-Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, 26 Ağustos'ta 11. Çağrı ilanını
yayınlamıştı. Manisa İl Koordinatörlüğü, 30 Eylül'e kadar tüm tanıtım ve duyurularını yapıp, ilan dönemini kapatarak, 30 Eylül'den 8 Kasım'a kadar yatırımcı vatandaşlardan da hazırladıkları projelerini kuruma sunmalarını talep etti.


Manisa'da yeni kurulan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü, kısa zamanda mesafe kat ederek bilinirliğini arttırıp, hizmet verme noktalarındaki sınırsızlığını, yetkin ve donanımlı personeliyle; güler yüzlü, yeni vizyonlu, geniş perspektife sahip, hizmet odaklı bakış açısını Manisa kamuoyunda duyurdu.


Manisa Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü 11. Çağrı döneminde Türkiye'de ki 42 il koordinatörlük arasında; Ankara, Konya, Samsun illerinden sonra 285 proje ve 82 milyon 800.bin TL toplam yatırım bütçesi il 4. oldu.


Bu, 285 projenin 47 tanesi; 'büyük' olarak nitelendirdiğimiz, "büyükbaş hayvan yetiştiriciliği" ve "küçükbaş hayvan yetiştiriciliği", "et üreten ve süt üreten tarımsal işletmeler", "kanatlı eti üreten işletmeler", "süt ve süt ürünleri işleyen tesisler", "et ve et ürünleri işleyen tesisler", "yaş meyve ve sebze işleme tesisleri" ,"kırsal turizm" alanlarında yapılacak olan yatırımları kapsamaktadır. Diğer yatırımlar ise, nispeten daha küçük olan yatırımlar olup, 250 bin Euro'ya kadar yapılacak yatırımların IPARD tarafından yüzde 50'sini hibe vermeyi taahhüt ettiğimiz projelerden oluşmaktadır.

Bu projeler; "arıcılık", "tıbbi ve aromatik bitkiler yetiştiriciliği" olup, kovan, traktör ve bilumum ilgili makina ekipmanlarını kapsamaktadır. Özellikle, tıbbi aromatik bitkilerin yetiştiriciliği kapsamında, tıbbi aromatik bitkiler listesinde yer alan ürünlerin ekimi için talep edilen traktör ve römork başta olmak üzere; tarım alet- ekipmanlarından oluşmaktadır.
Alınan proje sayısının çokluğunda, il koordinatörlüğü çalışanlarının emeği çoktur. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü tüm enerjisini, son 5 aya yoğunlaştırarak; ilçelerdeki ziraat odalarını ziyaret edip, kaymakamlıklar nezdinde muhtarlarla toplantılar yapıp, ilçelerdeki sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek Manisa'nın her ilçesine en az üç kez giderek bilgilendirme ve tanıtımlarını gerçekleştirmiştir.



Manisa İl Koordinatörü Ahmet IŞIK, toplam yatırım tutarı 82bin800.bin TL olan projelerin, Manisa iline hayırlı olmasının, potansiyel yatırımcıların projelerinin arkasında durarak hayallerini gerçekleştirmelerinin ve Manisa'ya değer katmaya devam etmelerinin altını çizdi. 11. Çağrı döneminde emeği geçen idarecilerine ve uzman arkadaşlardan oluşan ekibine, bu özverili çalışmadan ötürü teşekkürlerini iletti. 12. Çağrı dönemi için ise dünden hazırlıklara başladıklarını da kamuoyu ile paylaşan IŞIK, tüm yatırımların yurdumuza ve milletimize hayırlı olması temennilerini iletti. (İLKHA)