• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Kerbela, tarihin en karanlık dönemi oldu"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - İnsani Hak ve Hürriyetler Derneği Hür-Der Batman Şubesi Başkanı Faysal Yaman, Muharrem ayıve Aşura günü nedeniyle yazılı basın açıklaması yaptı.

 

Muharrem ayının 10'uncu günü olan Aşure gününün Kerbela faciasının gerçekleştiği tarihin en karanlık dönemlerinden bir dönem olduğunu vurgulayan Yaman, "Bu kara günde Peygamberimizin pak ve temiz neslinin temsilcisi ve çok sevdiği Hz. Hüseyin'in ve Kerbela çölünde ehl-i beyti ile birlikte 72 güzide yareninin zalim ve ceberrut iktidar sahipleri tarafından şehit edilmelerinin seneyi devriyesidir. Ceberut zalimlere ve zulme başkaldırının yıldönümünde şeref ve izzet timsali Hz. Hüseyin'in ve pak ehlibeytinin şehadetini tebrik ediyor, Hz. Hüseyin ve yolunda gidenleri Allah'ın selamı ile selamlıyoruz." dedi.

 

Zulme ve tuğyana başkaldırının sembolü olan Aşure günü vesilesi ile Kerbela şehitlerini hayırla yad ettiklerini söyleyen Yaman, "Muharren ayının onunda gerçekleşen bu acı facia vesilesi ile Rabbimizden yeryüzünden zulmü kaldırmasını diliyor, hak ve adaletin başta Müslüman beldesi olan ülkemizde, Ortadoğu coğrafyasında ve dünyanın her tarafında hakim kılmasını temenni ediyoruz. Aşure gününün adaletin, eşitliğin, kardeşliğin, birliğin, beraberliğin, iyiliğin, güzelliğin, huzurun gerçekleştirmesine vesile olmasını diliyoruz." (Yasir Oğuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir