• DOLAR 32.573
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2419.216
  • ...
"Kaliteli eğitime odaklanmalıyız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA-Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl uygulamaya konulan 'Bursa Eğitim Günleri' bu yıl Türkçe branşıyla başladı.


Tophane Ortaokulu tarafından hazırlanan ve Bursa'da bulunan ortaokullarda görev yapan Türkçe öğretmenlerinin bir araya geldiği panele Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ile çok sayıda davetli katıldı.


Son yıllarda eğitime önemli yatırımlar yapıldığı belirten Bursa Valisi Karaloğlu, "Bursa'da sınıf mevcutlarımız 34'ler civarında. Artık sıra eğitimde kalitenin artırılmasına geldi. Fiziki altyapıda gösterdiğimiz başarıyı eğitimdeki kalitede de sağlamalıyız. Bu ilin valisi olarak ben, il milli eğitim müdürü, öğretmenler, öğrenciler ve hatta veliler bile, yani eğitimin tüm paydaşları olarak eğitimde kaliteye odaklanmak zorundayız." dedi.


Kaliteli eğitim için eğitimin tüm paydaşlarıyla birlikte seferberlik ilan edilmesi gerektiğini vurgulayan Karaloğlu, bu konuda öğretmenlere büyük görev ve sorumluluk düştüğünü söyledi.


Geçtiğimiz yıl uygulamaya konulan eğitim günlerinde hedefin aynı branş öğretmenlerini bir araya getirmek olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Gülsar, "Öğretmenlik mesleği sadece 15 saat derse girmek değildir. Öğretmenlik mesleği 15 saat ders için en az 30 saat hazırlık isteyen bir meslektir. Öğretmenlerimize bugüne kadar yaptıkları çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum." dedi.


Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Gülsar'ın konuşmasının ardından, programda Tophane Ortaokulu Türkçe öğretmeni Süeda Gözüuğurlu, Prof. Doç. Dr. Mustafa Cemiloğlu, Yrd. Doç. Dr. Erol Ogur ve Klinik Psikolog Yalçın Kireççi de birer konuşma yaptılar. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir