• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mursi: Dünyayı Şaşırtan Direnişi Selamlıyorum
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mısır`da darbe ile görevden alınan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`yi savunacak avukatlar dün Burc el Arab Hapishanesi`nde kendisiyle görüştü. Mursi avukatlarla Mısır halkına ve destekçilerine mesaj gönderdi.

Mursi, 2 Temmuz 2013 tarihinde kaçırılarak Cumhuriyet Muhafızları Alayı Ordu Evinde tutulduğunu, 5 Temmuz`da oradan alınıp Deniz kuvvetlerine ait bir üsse götürüldüğünü ifade etti.

2 Temmuzdan 4 Kasım`a kadar sadece Ashton ve Afrika Birliği temsilcileriyle görüştüğünü ifade eden Mursi, kendisini sorgulamak isteyen 4 kişi ile ise görüşmeyi kesinlikle reddettiğini belirtti.

Kendisinin halk tarafından seçilmiş meşru bir cumhurbaşkanı olduğunu hatırlatan Mursi, "3 Temmuzda yaşanan bir darbedir" dedi ve Savunma Bakanı Sisi`nin kendisine ihanet ettiğini ifade etti. Kendisini ve meşru cumhurbaşkanlığını savunanları selamladığını dile getiren Mursi, "dünyayı şaşırtan darbe karşıtı direnişi selamlıyorum" ifadesini kullandı.

Mursi, Mısır`da yaşanan bu sürecin aileleri bile ikiye böldüğünü belirtti. Mursi kendisini "zorla kaçırılmış cumhurbaşkanı olarak" nitelendirdi.

Yargılamayı da reddettiğini ifade eden Mursi, Polis Akademisi`ne getirildiğinde her hangi bir gazeteci veya ordu komutanıyla görüşmediğini, medyada yazılanların doğru olmadığını söyledi.

Mursi`nin mahkeme salonu yerine Polis Akademisi demesi, yargılamayı reddettiği şeklinde yorumlandı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir