• DOLAR 32.592
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2423.248
  • ...
`Türkiye`yi görünce hayal kırıklığına uğradık`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Nijerya`dan Türkiye`ye gelen yabancı öğrenciler kendi ülkelerinde İslam`ın büyük ölçüde yaşandığını söyleyerek, Türkiye`yi de aynı şekilde beklediklerini ama umduklarını bulamadıklarını ve İslami açıdan büyük eksikler gördüklerine dikkat çektiler.



Nijerya`dan gelip Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi`ni okuyan öğrenciler Türkiye`de umduklarını göremediklerini ifade ettiler.

Nijerya`dan Türkiye`ye okumaya geldiğini söyleyen Muhammed Munir Kebir, Nijerya`daki Türkiye kolejlerinin şehirlerarası sınavlarına girip Türkiye`yi kazandığını ve 2007`de Türkiye`ye geldiğini belirterek, "Önce İmam Hatip Lisesi`ni okudum. Daha sonra LYS/YGS sınavına girip Uluslararası ilişkiler bölümünü kazandım. Ancak İlahiyat Fakültesi`nin benim için daha faydalı olacağını düşündüğüm için bu bölümü tercih ettim."dedi.


"Türkiye`nin Mısır gibi Filistin gibi bir ülke olduğunu düşünüyorduk"

Kebir, Türkiye`ye gelmeden önce kendisinin ve Türkiye`nin İslam kültürünü devam ettirdiğini düşündüğünü dile getirerek, "Mısır gibi Filistin gibi bir ülke olduğunu düşünüyorduk. Ama geldiğimizde çok şaşırdık. Çünkü Türkiye`nin batılaşma eğilimde olduğunu fark ettik." ifadelerine yer verdi.


"Buraya gelmeden önce aklınızda nasıl bir Türkiye vardı?"


Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2.sınıf öğrencisi olan Nijeryalı Farhanul Ahmed ise, "Türkiye`ye gelmeden önce Türkiye denilince aklımıza gelen Türkiye`nin İslam ülkesi olmasıydı. Ve İslamiyet`in tamamen yaşandığını düşünürdük ama havaalanında indiğimizde hayal kırıklığına uğradık." vurgusunda bulundu.


"Bayanların örtülü olmaması beni çok şaşırttı."

Sigara içen insanların çok fazla olmasının ve bayanların örtülü olmamasının kendisini şaşırttığını belirten Ahmed, Türkiye`de yaşanan gayri İslami yaşam tarzından rahatsız olduğunu ve Türkiye`ye geldiği için pişman olmaya başladığını sözlerine ekledi.


Nijerya`da Müslüman kesimin nüfusun yüzde 70` ini oluşturduğunu belirten Ahmed, "Bu Müslüman kesimin büyük bir çoğunluğu İslamiyeti gereği şekilde yaşamaya çalışır." şeklinde konuştu.

"Nijerya`da tesettürsüz bayan görmek mümkün değil"

Nijerya`da tesettürsüz bayan görmenin mümkün olmadığını vurgulayan Ahmed, Türkiye`nin bu haline bakıp çok üzüldüğünü çoğu zaman dışarı bile çıkmak istemediğini ifade etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir