• DOLAR 32.367
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2325.165
  • ...
HÜDA PAR`ın seçim çalışmaları devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Geçtiğimiz hafta karınca gibi hizmetlerine ve çalışmalarına devam eden HÜDA PAR Van İl Teşkilatı, Fatih Kur`an Kursunu, Özel Çınar ve Atak-Çaba Dershanelerini, DSİ Bölge Müdürlüğünü ve Meteoroloji Bölge Müdürlüğünü ziyaret ettiler.

 "Camilerin eğitimdeki fonksiyonundan azami derecede istifade edilmelidir"
Yapılan ziyaretlerle ilgili bilgi veren HÜDA PAR İl Başkanı Av. Rasim Sayğın, "Adeta küçük bir köy haline gelen, küreselleşen dünyada milletlerarası münasebetlerde, bilim, sağlık, teknoloji v.b. alanlarda bilgi paylaşımında dil bilmenin öneminden dolayı yabancı dil bilme oranının yükseltilmesi sağlanmalıdır. Kur`an-ı Kerim, Arapça, hadis, ilmihal ve siyer dersleri ilköğretim birinci sınıftan itibaren ders olarak okutulmalıdır. Bu konuda ehil kurum ve kuruluşların desteklerinden istifade edilmelidir. Bu alanda çalışma yapan sivil kuruluşların önündeki engeller kaldırılmalıdır. Camilerin eğitimdeki fonksiyonundan azami derecede istifade edilmelidir. Özel eğitim ve öğretim kurumlarının açılması serbest olmalıdır. Medeniyetimizin gelişmesinde medreselerin rolü çok büyüktür. Bu sebeple eski medreselerimiz restore edilip onarılmalı, medrese eğitiminde geçen süre zorunlu eğitim süresinden sayılmalıdır. Buralardan mezun olan öğrencilere belli sınavlardan geçtikten sonra denklik diploması verilmelidir. Din ve edebiyat alanında şaheserler bırakmış olan âlimlerimizin hayatlarına ve eserlerine ders kitaplarında yer verilmelidir." açıklamasında bulundu.

 "Kaynakların israf edilmesinin önüne geçilmelidir"
Sayğın, "Açıklık ve şeffaflık ilkesinden anladığımız; kamu yöneticilerinin, yönetim faaliyetlerini halkın tamamına açık ve aleni bir şekilde yürütmeleridir. Hizmetlerin aleni ve şeffaf bir şekilde verilmesi, halkın yöneticilerden hesap sorma hakkı ve bu hakkı doğru bir şekilde ve zamanında kullanabilmesinin de gereğidir. Öte yandan doğru ve zamanında bilgilendirilme bir vatandaşlık hakkıdır. Bu nedenlerle kamu hizmetleri şeffaf hale getirilmeli, her türlü hizmetin ve işleyişin halk tarafından denetlenebilirliği sağlanmalı, ilgili her vatandaş istediği konu ile ilgili bilgi alabilmeli ve devlet kurumları da periyodik aralıklarla bilgiyi halkla paylaşmalıdır. Hizmetlerin doğru bir şekilde ve zamanında sunulması, yolsuzluk ve su-i istimallerin önlenmesi, kaynakların israf edilmesinin önüne geçilmesinin en etkili yolu olan şeffaflık ve vatandaşların doğru bilgilendirilmesi mutlaka sağlanmalıdır." dedi.

Yapılan ziyaretlerde kurumların ve vatandaşların büyük teveccüh gösterdiği Hür Dava Partisi`nin programlarının ve söylemlerinin olumlu olduğunu belirtilerek bunların hayata geçirilmesiyle toplumun ve kurumların düzelebileceği kaydedildi. (İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir