• DOLAR 32.576
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2431.492
  • ...
 Rusya, Yüklü Silah Satışı İçin Kahire Yolunda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

Mursi`nin darbeyle görevinden uzaklaştırılmasından sonra ABD ile gerginlik yaşayan Mısır, Rusya ile ilişkilerini gözle görülür biçimde geliştiriyor. Rusya Dışişleri ve Savunma Bakanları bugün Kahire`ye çıkarma yapıyor. 4 milyar dolarlık silah anlaşması gündemde. Önceki gün de 20 yıldan beri ilk kez bir Rus savaş gemisi Mısır`a demriledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve birçok üst düzey yetkiliden oluşan heyet bugün Kahire`de olacak.

Sabah`ın iddiasına göre, ziyaret sırasında silah anlaşmalarının imzalanması da gündemde. Mısır`ın Rusya`dan toplam 4 milyar dolar tutarında silah atın alabileceği belirtiliyor. Ziyaret öncesi Kahire ve Moskova`dan yapılan karşılıklı açıklamalar da, iki ülke arasında yeni bir dönemin başlamakta olduğunu gösteriyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Alexander Lukaşeviç, Sovyetler Birliği`nin yıkılmasından bu yana Mısır`a ilk kez bu kadar üst düzeyde ziyaret gerçekleştirileceğini vurgulayarak, Rusya`nın Mısır`la dostane bir ilişkiye hazır olduğunu belirtti. Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bedr Abdulati de "Devrimden bu yana seçeneklerimizi ve alternatiflerimizi çeşitlendirmek için çana gösteriyoruz. Moskova`yla ilişkilerimiz her iki ülkenin de faydasına" dedi. ABD`nin ekonomik yardımları askıya alma tehditlerinden sonra eylül ayında Moskova`yı ziyaret eden Mısır Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi de, Rusya`yla işbirliğini daha da yoğunlaştıracaklarını ve geliştireceklerini ifade etmişti.

SAVAŞ GEMİSİ GELDİ
Önceki gün ise, 20 yıldan bu yana ilk kez bir Rus savaş gemisi Mısır`a demirledi. Pazartesi günü, yaklaşık bir hafta kalmak üzere İskenderiye limanına gelen Varyag için resmi karşılama töreni düzenlendi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir