• DOLAR 32.534
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2493.031
  • ...
SON DAKİKA
Esad Hama`da Bugün 110 Kişiyi Öldürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye rejiminin Ramazan ayında katliamları aralıksız devam ediyor. Esad rejimi halk üstünde baskıyı arttırmak için ülkenin dört bir tarafına tank ve zırhlı araçlarla saldırıyor. Hama`da bugün 110 kişinin öldüğü belirtildi. Son 6 günde Hama`da öldürülenlerin sayısı 400`ü aştı.

Ordunun yoğun taarruzu altında olan Hama`dan kaçmayı başaran bir Suriyeli, telefonla Reuters`a bağlanarak şehrin tanklardan top ateşine tutulduğunu, insanlara makineli silahlarla ateş edildiğini bildirdi. Açılan ateş sonucu en az 110 kişinin öldüğünü dile getiren Hamalı vatandaş, Asi nehrinin kuzeyindeki El Hıdır bölgesinin ağır ateş altında olduğunu kaydetti.

İsminin Tahir olduğunu belirten bir Suriyeli, Hama`yı terk etmeye çalışan Fahri ve Assaad ailelerinden 2`si çocuk en az 5 kişinin öldürüldüğünü kaydetti.

Rusya`dan Suriye`ye uyarı

Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, `Suriye lideri reformlar yapmazsa sonu hüsran olur.` dedi. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad`ı bir mektupla uyardığını belirten Medvedev, `Bu durumda biz de bazı kararlar almak zorunda kalırız. Gidişatı takip ediyoruz. Durum değiştikçe, bizim yaklaşımımız da değişiyor.` ifadelerini kullandı.

Rus basınına konuşan Dimitri Medvedev, Suriye`de çok sayıda insanın ölmesini büyük endişeyle karşıladıklarını dile getirdi. Rusya lideri, Beşşar Esad`a gönderdiği mektupta, kendisini acilen reform yapması, muhalefetle müzakere etmesi, iç barışı sağlaması ve modern bir devlet oluşturması için uyardığını söyledi.

Rusya, Çin`le birlikte gösterilerin kanlı şekilde bastırıldığı Suriye`ye yönelik BM yaptırımlarına şu ana kadar engel oluyordu. BM Güvenlik Konseyi, Hama`daki kanlı saldırıların ardından önceki gün Suriye rejimini kınayan bir karar almıştı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir