• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Yarım kalan Kur'an kursu yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Merkez Ségırka köyü sakinlerinin yaptırdığı taziye evi ve Kuran Kursa inşaatı yarıda kaldı. Ségırka köy sakinleri, inşaatı tamamlamak için hayırseverlere yardım çağrısında bulundu.

 

Önceki sene taziye evi ve Kur'an kursu yapma düşüncesi ile inşaata başlayan köy sakinleri, yapının yarısından çoğunu bitirmiş olmalarına rağmen bazı maddi sıkıntılardan dolayı inşaat yarıda kaldı.

 

Köy halkı, köyde evlerin küçük olduğu için taziye olduğunda köy halkı taziyeye gelen misafirleri ağırlamakta zorluk çektiklerini belirttiler. Bu eksikliği gidermek için taziye evi yapma kararı aldıklarını söyleyen Ségırka köyü sakinleri, çocukların da maneviyatın oluşması için de Kuran Kursu ihtiyacını hissettiklerini belirterek, taziye evinin üst katını da Kur'an Kursu olarak inşa ettiklerini ifade etti.

 

Köy Sakinlerinden Celaleddin Balin, "Ségırka köyüne Kuran Kursu yapıyoruz. Yarısından daha az masrafı kalmış. Biz hayırseverleri buraya yardım yapmaya davet ediyoruz ve hayır yapmaları için yardım istiyoruz. İnşaatın az bir şeyi kalmış bu sene faaliyete koymayı düşünüyoruz. Yardımseverlerden duyarlılık istiyoruz." dedi.

 

Celaleddin Balin kız ve erkek çocuklarını dünya hırsı ve kötülüklerinden korumak için köylerinde manevi din dersi ihtiyaçları olduğunu ve bu boşluğu doldurmak için de köylerinde taziye evi ve Kur'an kursu inşa ettiklerini belirtti. Balin, isteklerini şöyle dile getirdi: "Köyün çocukları Kur'an kursuna gidemiyorlar. Biz ihtiyaç duyduk ve köyümüzde bir Kuran Kursu yapmaya karar verdik ve inşaatına başladık.

 

Altını taziye evi yaptık. Allah razı olsun müftülük bize yardım etti ama paramız bize yetmedi. Kuran kursumuz şimdi yarım kalmış. Kızlarımız bir evde Kur'an okuyorlar. Erkek çocuklar şuanda okumuyorlar. Bu ihtiyacımıza cevap verebilecek bir Kur'an kursu inşa ettik ve bu Kur'an kursumuz yarım kalmış. Biz hayırseverleri buraya hayır yapmaya ve uhrevi hayatlarına yatırım yapmaya davet ediyoruz."

 

Ségırka Köy sakinlerinden Bahri Yıldırım da, başladıkları taziye evi inşaatının yarım kaldığını ve yardıma ihtiyaçları olduğunu ifade ederek, inşaatın devam etmesi için çimento, fayans, kapı, pencereye ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. Yıldırım ayrıca inşaatın tamamlanmasının ardından masa ve sıra gibi malzemeler için de yarımda bulunulmasını istedi. (Mahsum Günaydın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir