• DOLAR 32.546
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2425.897
  • ...
Davutoğlu: Habur`a 5 Kapı Daha Açacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak`ın başkenti Bağdat`a resmi ziyarette bulundu. Bu önemli ziyaret sonrasında NTV`de Yakın Plan`a konuk olan Davutoğlu, yaptığı ziyareti ve bölgedeki gelişmeleri değerlendirdi. Davutoğlu, "2 yıldan fazla bir süredir gergin olan iki ülke arasındaki ilişkilerde de yeni bir döneme girildi" dedi. Davutoğlu ayrıca, Habur`a 5 kapı daha açacaklarını ifade etti.
 
Davutoğlu, "Karayolunda Habur`da 20 kilometreye varan kuyruklar oluşturuyor. Sayın Maliki`nin onayıyla Habur`da ikinci kapı ve 3. köprüye izin çıktı onların inşaatına hemen başlayacağız. 5 kapı daha açmayı planlıyoruz Habur`da. Ayrıca Suriye`deki çatışmalar dolayısıyla özellikle ulaştırma koridorları bağlamında bizim Körfez`e en kolay iniş yolumuz Irak üzerinden. İlişkilerin düzelmeye başlaması 6-7 aylık bir süreç. İlmik ilmik işlenmesi gerekiyor. Türkiye-Irak ilişkilerinin doğalı buydu. Yaşanan olumsuz gelişmeler bir parantezdi. O parantezin kapatılma iradesi iki tarafta da oluştu" diye konuştu.
 
"İLİŞKİLER ESKİSİNDEN DAHA SAMİMİ"
 
2 yıldan fazla bir süredir gergin olan iki ülke arasındaki ilişkilerle ilgili konuşan Davutoğlu, "İki tarafta da bu süreçte olumsuz açıklamalar göremezsiniz. Bunları seçimin yaklaşmasına bağlamak yanlış olur. O parantezi kapattık ve ilişkilerimiz eskisinden daha samimi hale dönüştü. Sıkıntı Irak`ın bütün siyasi kesimleriyle ilgili değildi. Sayın Maliki ile yanlış anlaşmalar nedeniyle gerçekleşmiş bir süreçti. Bu dinamik bir süreçtir. Aile içinde bile ilişkilere dikkat etmek gerekir. Beyaz sayfa gibi ifadeler, ana sorunların aşıldığını gösterir. Artık çıkabilecek ufak sorunlar aşılabilir. Artık bu irade var. Örnek bir ilişki olarak devam edecektir" ifadelerini kullandı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir