• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.466
  • ...
"Veda tavafı yaparken gözümüzü Kabe'den alamadık"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - İnzar Hac ve Umre Organizasyonu aracılığıyla Mukaddes topraklara giden Batman'ın son hacı kafilesindeki hacılar, duygularını İlke Haber Ajansı ile paylaştı.
Duygularını, 'Anlatmak yetmez, yaşamalı' diye ifade eden hacılar, her yanı Peygamber ve sahabelerinin izini taşıyan beldelerden ayrılırken gözyaşlarını tutamadıklarını söylediler.

Her yanında Peygamber ve sahabelerinin eserlerini barındıran ve gidenin tekrar gitmek istediği mukaddes beldelerdeki manevi atmosferi soluyanlar, o duyguları sürekli yaşamak isterler. Mukaddes topraklarda hac farizasını yerine getiren hacılar, orada bulundukları sürece yaşadıkları duyguları anlattılar.

Hac, ucu sonsuz bir ibadettir
Hac lütfunu kendilerine bahşettiği için Allah'a hamd-u senalarda bulunan Selman İmir, "Allah'a çok şükürler olsun ki, hac gibi büyük bir ibadeti bize nasip etti. Haccı anlatmak kelimlerle ifade etmek mümkün değildir. Hac ibadeti diğer tüm ibadetlerden çok farklıdır. Hac, ucu sonsuz bir ibadettir. Hacca giderken sanki dünyadan ayrı, madde aleminden ayrı ve bir mane alemine gidiyormuş gibi hissettik. Oradayken sanki bizler Allah'a doğru yürüyormuş gibi hissettik. Haccın her köşesinde farklı bir anlam gördük. Bu duyguların zirveye çıktığı an Kabe'yi ilk gördüğümüz andı." dedi.

Mekke'den ayrılırken çok büyük bir hüzün yaşadık
Kabe'yi ilk gördüğünde Allah'ın nurunun yansıdığı bir yere bakıyormuş gibi hissettiğini söyleyen İmir, "Kabe'yi ilk gördüğümüz zaman hem büyük bir sevinç ve hem de bir mahçubiyet hissettik, bize böyle bir ikramda bulunduğu için. Hacda sanki insanın gözünün önünden gayb perdesi kalkıyormuş da sanki Allah, iman hakikatlerini çıplak gözle bize gösteriyormuş gibi hissettik. O yüzden gerçekten imanımızın arttığını hissediyorduk orada. İnşallah hacdan aldığımız o imanı bir ömür boyu yaşarız. Resülullah'ı ziyaret ettiğimizde de çok farklı duygular içerisine girdik. Mekke'den ayrılırken orada çok büyük bir hüzün yaşadık. Son veda tevafı yaparken gözümüzü Kabe'den alamıyorduk." ifadelerini kullandı.

Gençken hacca gidilmelidir
Gençlere çağrıda bulunan İmir, şunları kaydetti: "Özellikle gençlere çağrım şudur, hac ibadetini imkanlar el verdikçe kesinlikle geciktirmemeleridir. Sadece bir hac fazifesini yerine getirmek gözüyle haccı yapmamalarıdır. Çünkü hac, gücü olanlara Allah'ın bir hakkıdır. Allah, hac ile beraber bize bazı hakikatleri ve ayetleri gösteriyor. Bizler ömrümüzde ne kadar erken bu hakikatleri görürsek ondan sonra ki ömrümüz, daha nurlu ve bereketli olur. Rabbimden dileğimiz bize gösterdiği ayetleri bir ömür hatırımızda tutmasıdır."

Hacca sevinçle gittik dönerken gözyaşlarıyla ayrıldık
İlk Kabe'yi gördüğü zaman anlatılması mümkün olmayan bir duyguya kapıldığını ifade eden Hüseyin Oğuz, "İlk Kabe'yi gördüğümde o kadar sevinç ve bir o kadar duygu yaşadım ki, anlatılmaz. Her Müslüman'ın hacca gitmesini tavsiye ediyorum. Hacda olduğum sürece tüm vakitlerimi ibadetle geçirdim. Orada gece gündüz ibadet yapılsa yine doyum olmuyor. Medine'de Peygamberimizi ziyaret ettiğimiz zaman gözyaşlarımıza hakim olamadık. İnsan orada o kadar sevinç ve duygu yaşıyor ki, tarifini anlatamıyor. Orada sadece ağlamak ve dua etmek geliyor. Özellikle genç Müslümmanlar genç yaşta hacca gitmelidir. Çünkü orada ibadetin lezzetini alırlar. Oradan ayrılırken bize çok zor geldi. Veda tevafı yapıp oradan ayrıldığımızda gözyaşlarıyla ayrıldık. İnsan, hacca giderken ne kadar sevinirse oradan ayrılırken bir o kadar üzülüyor. Allah herkese orayı nasip etsin." diye belirtti.(M.Fatih Akgül/Mehmet Mikyas-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir