• DOLAR 32.554
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2429.493
  • ...
Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yılsonunda hizmete girecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Tarsus`un Altaylılar Mahallesi`nde yapımı tamamlanan ve ilk etapta 40 ünitelik olarak hizmet verecek olan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi bu yılın sonuna doğru 117 personelle hizmete girecek.

Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Sağlık Bakanlığı tarafından yapımına 2011 yılının Aralık ayında başlanılan ve keşif bedeli 4 milyon 500 bin lira olan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi`nin çevre düzenlemesi ile tıbbi ve teknik donanımıyla birlikte 6 milyon 500 bin liraya mal olacağını söyledi.

Uzun, Tarsus`a böyle bir eser kazandırdıkları için çok mutlu olduklarını belirterek, Sağlık Bakanlığı`nın şimdiye kadar Devlet Hastanesi`nde verdiği ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi projeleriyle müstakil binalarda, çok daha uygun şartlarda, en iyi sağlık hizmeti verme kararını Tarsus`ta de hayata geçirmekte olduklarını ifade etti.

Uzun, 5 bin 844 metre karelik arsa üzerine, oturum alanı bin 034 metre kare olan zemin kat ile birlikte 5 katlı olmak üzere 5 bin 205 metre kare kapalı alana yapılan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi`nde, engelliler ve yaşlılarla birlikte ilk etapta 40 ünitelik, daha sonra ise 54 ünitelik olarak ağız ve diş sağlığı birimleri bulunacağını vurguladı.

Milletvekili Uzun, ``İçinde ameliyathanesi ve gerekli diğer tüm birimleri bulunan Tarsus Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi inşaatı tamamlandı. Bir tek tıbbi ve teknik donanımlarının montajı ve çevre düzenlemesi yapılacak ve Merkez bu yılın sonunda halkımızın hizmetine girecek." dedi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir