• DOLAR 32.576
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2426.327
  • ...
Çaldıkları ciple kaza yaptılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Çaldıkları lüks ciple bir hafta boyunca hırsızlık yaptıktan sonra Ankara polisinin peşine düştüğü şahıslar, uzun süren kovalamacanın ardından zincirleme kaza yaptı. 6 araca çarptıkları lüks cipi olay yerinde bırakarak kaçan zanlılar, yarım saat süren operasyondan sonra yakalandı.

Ankara polisine, geçen hafta 06 VR 704 plakalı lüks bir cipin çalındığı ihbarı yapıldı. Aracın marka ve modeli tüm ekiplere dağıtılarak, aracın görüldüğü yerde yakalanması talimatı verildi.

Bir hafta içinde, özellikle Yenimahalle ilçesi Emniyet Mahallesi`nde çok sayıda hırsızlık yapıldığı ve hırsızlık yapılan yerlerden aynı plakalı cipin görüldüğü ihbar edilmesine rağmen, araç bir türlü yakalanamadı.
Dün sabah saatlerinde, Yenidoğan`da bir şahsı silahla ağır yaralayan zanlılar, aynı cipe binerek olay yerinden uzaklaştı.

Lüks cip dün akşam saatlerinde Cebeci Aktaş Kavşağı`nda görüldü. MOBESE kameralarından takip edilen cipin peşine çok sayıda polis ekibi gönderildi. Polis ekipleri, takip ettikleri araçla birlikte Samsun yoluna çıktı. Kayaş istikametine giden cip, bulunduğu yerden geri dönerek, Samsun yolundan ters istikamette Mamak`a doğru gitmeye başladı.

Ters tarafta kalan polislerin takip edemediği cipin geçme ihtimali olan tüm kavşaklara polis araçlarıyla barikatlar kuruldu. Mamak Caddesi üzerinden Saimekadın kavşağına gelen lüks cip, kırmızı ışıkta bekleyen araçların arasına daldı. Çarptığı 6 aracın 3`ünü hurdaya çeviren cipten inen zanlılar, yolun kenarındaki tren raylarına çıkarak kaçmaya başladı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda karakol ve asayiş ekiplerinin yanı sıra, Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri de sevk edildi. Kaçmaya çalışan zanlılardan Aytekin T., olay yerine gelen asayiş ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanırken, Şahan Ali T. ve Erkan G. kaçtı. Çevredeki vatandaşların, bu iki zanlının Arif Yaldız Caddesi`ne doğru kaçtığını ihbar etmeleri üzerine, arama çalışmaları bu cadde üzerinde yoğunlaştı.
Arif Yaldız ve Şehit İdris Yılmaz Caddeleri abluka altına alınırken, Şahan Ali T. ve Erkan G`nin bir marketin içine girdiği belirlendi. Buraya gelen asayiş, karakol ve Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, iki zanlıyı da markette kıskıvrak yakaladı.

Gözaltına alınan iki zanlı da, Hırsızlık Büro Amirliği`ne ait araçlara bindirilerek, Ankara Emniyet Müdürlüğü`ne götürüldü. Sivil ekipler, ellerindeki maskeleri kameralara göstererek, zanlıların bu maskelerle hırsızlık olaylarını gerçekleştirdiğini belirtti. Yüzden fazla hırsızlık, kasten adam yaralama, adam öldürmeye tam teşebbüs ve iş yeri kurşunlama gibi suçlardan aranan üç zanlının, bir hafta önce yine yakalandığı, ancak Adliye`den serbest bırakıldığı öğrenildi.

Zincirleme kazanın meydana geldiği yere çok sayıda ambulans sevk edildi. Zanlıların çarptığı araçlarda bulunan toplam 4 yaralı, olay yerine gelen ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

 

Polis ekipleri, 3 zanlının karıştığı olaylar ve kazayla ilgili soruşturma başlatırken, Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri çalıntı cip üzerinde detaylı inceleme yaptı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir