• DOLAR 32.382
  • EURO 35.077
  • ALTIN 2326.17
  • ...
Filipinler`de yağma olayları artıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Tayfundan en çok etkilenen kentlerden biri olan Tacloban`daki bir süpermarkete giren insanların ürünleri topladığı görüntüler ise ülkede yağmalamaların arttığının kanıtı oldu. Amatör kameralar tarafından kaydedilen görüntülerde, hasar görmüş marketin raflarındaki ürünleri toplayanlar arasında pek çok çocuğun olması da dikkat çekti.

Yardım kuruluşlarının ve ihtiyaç malzemelerinin saklandığı depoların da silahlı gruplar tarafından yağmalandığı ülkede, çaresizlik, açlık, susuzluk ve fırsatçılığın anarşiye sebep olduğu ifade edildi. Olaylar sonrası yağmalamaların engellenebilmesi için Tacloban`a daha çok asker gönderildiği bildirildi.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada bu tür olayların önüne geçilmesinin planlandığı belirtilirken, yağmalamalara müsamaha gösterilmeyeceği ve yağmacılara karşı kanunun tüm gücünün kullanılacağı uyarısı yapıldı. Yetkililer ayrıca tayfundan etkilenen ancak yardımların henüz ulaşmadığı bölgelerde şiddet olaylarının yaşandığı haberlerinin geldiği bilgisini verdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir