• DOLAR 32.505
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.011
  • ...
İzmir 'Balon Vaatler Şehri' haline getirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - Büyükşehir Belediyesi'nin faaliyet konularındaki sorunlar hakkında bir basın toplantısı düzenleyen Saadet Partisi İzmir İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Bayram Sakartepe, 2009 yerel seçimleri öncesinde söz verildiği halde yerine getirilmeyen pek çok vaat bulunduğunu savundu.


İl Başkanlığında açıklama yapan Sakartepe, Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir'e zaman, İzmirlilere enerji kaybettirdiğini iddia etti.


Başlanılan işlerin de zamanında bitirilemediğini vurgulayan İl Başkanı Sakartepe, "Metronun tamamlanması 16 kez ertelendi ve maalesef yapımı hala sürüyor. İzmir metrosunun daha kısa sürede tamamlanması için Bingöl Cezaevi'nden tünel kazarak kaçan mahkûmların burada çalıştırılmaları önerisini destekliyoruz. Balçova Teleferiği'nin yenilenme hikâyesi de metronun kaderinden farklı değil. İzmir'in en önemli çekim alanlarından birisi yıllardır atıl duruyor. Her yoğun yağışta hayatın felç olması, altyapı çalışmalarının yetersizliğini hepimize gösteriyor. Genişletilmesi gereken ve ihtiyaçlara cevap veremez hale gelen yollar inadına daraltılıyor. Yol daraltmak, kaldırımları ikide bir genişletmek, yok yere bordür taşlarını değiştirmek hizmet mi sanılıyor?" dedi.


Sorunlara neşter vurulmadı
İzmir Körfezi'ndeki kirlenmede artış olduğunu dile getiren Sakartepe, "Tramvaylarla ulaşımın önünün açılacağı vaat edildi. Beş yıldır bununla ilgili en ufak çalışma yapılmadı. Kentin adeta kanayan bir yarası haline gelen trafik sorununa herhangi bir neşter vurulmuş değil. Otoparksızlığın kentte meydana getirdiği keşmekeş artık bir sorun yumağı haline dönüşmüş durumdadır. Deniz ulaşımının canlandırılacağı söyleniyor. Ancak ne yeni bir iskele yapıldı, ne yeni vapur alımı gerçekleşti. İzmir'e teknopark, Mavişehir'e marina, sağlık ve ekolojik turizm ile ilgili vaatler de yerine getirilmedi." şeklinde konuştu.


Söz verilen vaatlerin büyük bir kısmının yapılmadığının açıkça görüldüğünü belirten Sakartepe, sözlerine şöyle devam etti: "Dolayısıyla bu vaatler 'Balon vaatler' olarak kalmıştır. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne 'İzmir Balon Vaatler Belediyesi' diyebiliriz. İzmir'in gelişebilmesi, proje üretebilmesi, büyüyebilmesi için Milli Görüş belediyeciliğine ihtiyacı vardır. Önümüzdeki seçimlerde halkımız eğer tercihini Saadet Partisi'nden yana kullanırsa İzmir enerji dolu, yatırım dolu, canlı bir şehir haline gelecektir." (İlyas Yıldız - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir