• DOLAR 32.588
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2489.255
  • ...
"Çamurdan sokağa çıkamıyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Şanlıurfa merkeze bağlı 400 haneli Hamurkesen köylüsü, geçen seçim döneminde siyasetçilerin kendilerine köyün kanalizasyon sorunu ile parke taşı için söz verdikleri halde sözlerini yerine getirmediklerini belirterek, sokaktaki çamurdan dolayı dışarı çıkamadıklarını söyledi.


Yüksek meblağlarla yapılan kanalizasyon iptal edildi
Aldığımız bilgilere göre, geçen seçim döneminden hemen önce seçim çalışmaları kapsamında köye gelen siyasetçilerin köyün kanalizasyon ile parke taşı sorununu çözeceklerini dair söz verirler.Yapılan ihale sonucunda başlanılan kanalizasyon çalışmaları köyde oturan bir avukat kanalizasyonun döküleceği yerin kendi tarlasında yapılmasını istemediği için konuyu mahkemeye taşır ve çalışmalar durdurulur. Böylece halkın parasıyla çok yüksek meblağlarla yapılan kanalizasyon iptal edildi. Halk kendi paralarının bu şekilde toprağa gömülerek heba edilmesine tepki gösteriyor.


Yağmur yağınca birçok evi su bastı
Köyün içerisinde döşenen kanalizasyon borularının bağlandığı yerin olmamasından dolayı borular tıkandı. Şiddetli yağan yağmurların etkisiyle dışarı taşan sular kazılan sokakları gölle çevirdi. Birçok evin içerisini sular bastı. Köylüler evlerine toplanan suyun akmasını sağlamak için çok yüksek meblağlarla yapılan kanalizasyonu birçok yerden deldi.


Yetkililer bir çare bulsunlar
Sorunlara çözüm istediklerini ifade eden Suphi Çelik, "Bakan Faruk Çelik köyümüze geldi ve kanalizasyonumu yaptıracağına söz verdi. Projesi çıkan kanalizasyon çalışmaları başladı. Pis suların döküldüğü depo için birkaç yer seçildi ancak buralar iptal edildi. Böylece yeraltı kanalizasyonu iptal edildi. Ancak köyün ortasından geçen ana boruların yüksekte olması sokaklarımızın alçak olması gide suların geri gelmesine sebep oldu. Şu an her taraf çamur içinde kalmış. Parke taşı için söz verdikleri halde herhangi bir şey yapmadılar. Muhtara sorduk muhtar da yağmur yağdıktan sonra asfalt yapılacağını söyledi ama şimdilik bir şey yok. Yetkililerden bir çare bulmalarını istiyoruz." dedi.


Burası Türkiye'nin köyü değil mi?
Köyün sıkıntılarını dile getiren Ferhat Değerli ise şöyle konuştu: "Bakan Faruk Çelik ile Vali köyümüze gelerek koltuk sevdası için bize söz verdiler. Kanalizasyon olmazsa sokakları muhakkak kilit taşı yapacaklarını söylediler. Çamurdan dolayı çocuklarımızı dışarı çıkaramıyoruz, çocuklarımız okula bile gidemiyorlar. Muhtar gidip geliyor ama bir şey çıkmıyor. Oy zamanı gelip oylarını aldılar sonra bizi unuttular. Geçenlere çocuğum hastalandı acile götürmek için araba getirdik araba çamurda kaldı. Kanalizasyondaki pislik geri döndüğü için çocuklarımız hastalanıyor. Burası Türkiye'nin köyü değil mi?"


Çocuklarımız okula gidemiyor
Birkaç gün sonra düğün yapacağını, bu çamur içinde nasıl yapacağını şaşırdığını belirten Numan Değerli, kanalizasyonu kazdıklarını sonra bırakıp gittiklerini kış tam geldiğinde sorunun daha çok olacağını yetkililerin bir an önce kendilerini bu çamurdan kurtarmasını istediklerini söyledi.


Siyasilerin seçim zamanı köye gelip kendilerine söz verdiklerini ama seçimden sonra bir daha kendilerini sormadıklarını söyleyen Şeref E. "Gelip kanalizasyonu yaptılar sonra yarım bıraktılar. Yolu yüksek yaptıkları için sokaklarımız alçak kaldı. Yağmur suları sokaklarda toplanıyor. Gelip bize verdiler gittiler. Eğer hiçbir şey yapamıyorlarsa en azından sokaklarımıza beyaz kum döksünler. Çocuklarımız okula gidemiyor." diye konuştu. (Osman Gülebak/Sedat Kuşulay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir