• DOLAR 32.352
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.41
  • ...
Kafası kadar bir kitleyle doğdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Van`da Gültepe ailesinin yaklaşık 10 gün önce dünyaya gelen bebeğinin kafasına yapışık halde bulunan kitle, Özel İstanbul Hastanesi Beyin Cerrahisi Operatör Dr. Oğuz Özel tarafından gerçekleştirilen operasyonla alındı.
Operatör Dr. Oğuz Özel, ilk defa Van`da böyle bir kistle karşılaştıklarını söyledi. Daha önce başında kist bulunan birçok hastanın ameliyat edildiğini belirten Özel, `Bebek bize geldiğinde kafasının arka tarafında, başından daha büyük bir kisti (ensefalose) vardı. Van`da pek ameliyatı gerçekleşen bir durum değildi. Kistin bir kısmı beyin içeriyordu. Hastayı hemen ameliyata aldık. Başarılı geçen ameliyatın ardından hasta sağlığına kavuştu. Şimdi bebeği taburcu etmenin mutluluğunu yaşıyoruz` dedi.

Bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunu ifade eden Özel, `İlk defa Van`da bu büyüklükte bir ameliyat gerçekleşiyor. Bebekte herhangi bir sıkıntı yok. Daha sağlıklı bir şekilde hayatını yaşamaya devam edecektir` ifadelerini kullandı. Özel, bu tür kistlerin genellikle akraba evliliğinden kaynaklandığını da sözlerine ekledi.

Bebeğinin sağlığına kavuşmasına çok sevindiğini belirten anne Zennure Gültepe de, `Benim ilk çocuğum. İlk başlarda, `Bebeğin yaşayamaz` dedikleri için çok korkmuştum ancak ameliyatın başarılı geçmesi beni çok sevindirdi. Çok mutluyum. Doktorlara teşekkür ediyorum` dedi.
Dede Fahri Gültepe ise, böyle başarılı bir ameliyat gerçekleştirdiği için Dr. Oğuz Özel`e teşekkür etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir