• DOLAR 32.575
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2427.169
  • ...
Batman Ehmed`i Xanê Derneği`nden Kürtçe şiir yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Batman Ehmedê Xanî Derneği liseler arasında "Kürtçe Şiir yarışması" düzenliyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan, Ehmedê Xanî Derneği YK Başkanı Av.Nuri Mehmetoğlu, "Batman Ehmedê Xanê Derneği olarak, Türkiye`de bir ilke imza atarak Batman Liseler arası Kürtçe Şiir Yarışması düzenlemiş bulunmaktayız" dedi.

Yarışmanın Batman merkez ve ilçelerinde bulunan tüm lise öğrencilerine açık olacağı belirten Mehmetoğlu, "Şiirlerde konu, biçim, ölçü bakımından herhangi bir sınırlama olmamakla birlikte sadece siyasi içerik bulunmamasına özen gösterilmesi istenmektedir. Dereceye giren il 5 kişi Laptop, Netbook ve Tablet Bilgisayarlar ile sonraki 5 kişi çeyrek altın ile ödüllendirilecek, 11-20. arasındakilere de mansiyon ödülü olarak flash disk hediye edilecektir" şeklinde açıklamada bulundu.

İlan edilenler dışında "Qelema Kurdî" Elektronik Kur`an ve Ehmedê Xanî eserleri başta olmak üzere çeşitli kitaplar da öğrencilerimize hediye edileceğini dile getiren Mehmetoğlu, sözlerini şöyle sürdürüdü: "Yarışmaya katılacak öğrencilerin, şiirlerini 15-31 Ararlık tarihleri arasında Ahmedi Hani Derneğine teslim edecek.
 
Değerlendirme sonucunda 22 Şubat 2014 tarihinde Batman Yeni Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenecek gecede dereceye girenler açıklanarak ödülleri verilecektir.
 
Ayrıca Seçici Kurul tarafından seçilecek şiirler kitap olarak bastırılarak öğrencilere ve halkımıza ücretsiz dağıtılacaktır. Batman Liselerinde okuyan tüm öğrencilerimizin katılımını beklemekteyiz."
 
(İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir