• DOLAR 32.368
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.452
  • ...
Adıyaman, Malatya`ya Dava Açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman Belediyesi`nin, ``Malatya Günleri`` etkinliğinde, Nemrut Dağı figürünün kullanılması nedeniyle dava açtığı bildirildi.

Adıyaman Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara`da düzenlenen ``Malatya Günleri`` organizasyonunda Nemrut figürlerinin kullanılması nedeniyle Adıyaman Belediyesi hukuk bürosu avukatları tarafından Şanlıurfa Bölge İdare Mahkemesine dava açıldı. Şanlıurfa`da açılan dava, Malatya Bölge İdare Mahkemesi`ne gönderildi.

Davanın açılmasıyla birlikte Malatya Valiliği, internet sitesindeki Nemrut figürlerini kaldırdı.

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, açıklamasında, İstanbul`da düzenlenen ``Malatya Günleri``nde Nemrut figürlerinin kullanılmadığının gözlendiğini belirtti.

Mahkeme henüz sonuçlanmamasına rağmen kısmen de olsa bir yanlışlığın düzeltildiğini ve Adıyaman Belediyesi hukuk bürosu avukatlarının mahkemeyi sıkı bir şekilde takip ettiğini dile getiren Büyükaslan, şunları kaydetti:

``Kanun önünde, Adıyaman`a tescilli olan Nemrut Dağı`na ait görüntü ve sembollerin Malatya Tanıtım Günleri`nde ve web sitesinde Malatya iline ait gibi reklam edilmesinin ve gösterilmesinin engellenmesi, ayrıca Malatya Tanıtım Günleri`nde kasten haksız ve yersiz olarak Nemrut Dağı`na ait bilgi, belge ve resimleri kullandıkları için 5 bin TL tazminat alacağımıza hükmedilmesine yönelik başvuru yapılmıştır. Danıştay 8. Dairesi`nin Nemrut`un Adıyaman`a ait olduğuna dair dava sonuç belgesi de başvuruya eklendi.``


AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir