• DOLAR 32.368
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.402
  • ...
Yılmaz: BDP ile Diyaloga Hazırız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Yerl yayın yapan gazetenin haberini sizlerle paylaşıyoruz:

"Hüda-Par Genel Başkan Yardımcılarından Hüseyin Yılmaz, Batman’da yaşanan olaydan duydukları üzüntüye dile getirdi. Yılmaz; “Açık çek veriyoruz. Biz BDP ile diyaloga hazırız” dedi.

“KÜRT ANALARI AĞLAMASIN”
Batman’da Hüda-Par il teşkilatının basın açıklamasına katılan Hüda-Par Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Yılmaz ve Cemal Çoban, geçen hafta yaşanan cinayetten üzüntü duyduklarını açıkladı. Kürt analarının ağlamaması için geçmişte de mesaj verdiklerini söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz; “Hep çağrı yaptık. Çağrımızı yineliyoruz; Kürt anaları ağlamasın. Kürtler öncelikle iç barışı sağlamak zorundadır. Gerilim siyaseti de yapmıyoruz. Açık çek veriyoruz. Kürtlerin kanının dökülmemesi için aramızdaki sorunların karşılıklı olarak çözülmesi için BDP ile her zaman diyalog kurmaya hazırız” dedi.

“BDP’DEN RANDEVU İSTEDİK”
BDP ile diyalog için daha önce bazı etkinliklere katılmak amacıyla BDP Genel Merkezi’nden randevu istediklerini söyleyen Yılmaz, şöyle devam etti; “Biz diyalogdan yanayız. BDP Genel merkezinden birkaç kez randevu istedik ama maalesef bize dönmediler. Oysa bizim de bölgede oy tabanımız var.”

Batman’daki olaya da açıklık getiren Yılmaz; “Olaydan sonra bir kurban seçtiler. Partili üyemizin olayla yakından uzaktan ilgisi yoktur. Nasıl kendime güveniyorsam ona da güveniyorum. Bu olay er ya da geç açıklığa kavuşacaktır” diye konuştu.

“BİZE TUZAK KURULDU”
Hüda-Par İl Başkanı Dr. Aydın Gök de Petrol mahallesindeki cinayetle ilgilerinin olmadığını daha önce kamuoyuna duyurduklarını belirtti. Gök, şöyle konuştu; “Bu olayla yaklaşan seçimler bir biriyle bağlantılıdır. Partimizin önü kesilmek ve sesi kısılmak istenmektedir. Olayın gerçek failleri er ya da geç ortaya çıkacaktır. Buna inancımız tamdır. Kimden gelirse gelsin zülme ve zorbalığa karşıyız. Derinlerdeki kirli ittifak ile bize tuzak kurulmuştur. Batman Emniyet’i başından beri bu kirli ittifaka çanak tutmuştur. Halkımız şunu bilsin ki hiçbir komplo bizi çalışmalarımızdan alıkoyamacaktır.” (Batman Çağdaş)

Bu haberler de ilginizi çekebilir