• DOLAR 32.492
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2431.797
  • ...
HÜDA PAR Komplosuna Gizli Tanık Perdesi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Son günlerde gündemin sıcak maddesi olarak sıkça konuşulan ve hakkında farklı iddiaların gündeme geldiği Batman’da Özcan Temel’in ölümü ile sonuçlanan provokasyonun yankıları devam ediyor. Son olarak Batman emniyeti tarafından dün gözaltına alınan ve mahkemece tutuklama kararı verilen V.G.’nin (40) Avukatı Veysel Topkan, müvekkilinin tutuklanma gerekçesini ve olayın bilinmeyen yönlerini anlattı.

Bölge genelinde son zamanlarda yaşanan olayların duyarlı herkesi kaygılandırdığını belirten Avukat Veysel Topkan 40 yaşındaki müvekkili V.G.’nin  gizli tanık ifadesi üzerine tutuklandığını belirtti. Rehber Tv’de Yunus Emiroğlu Moderatörlüğünde hafta içi her gün öğlen saatlerinde yayınlanan Günün İçinden programına canlı telefon bağlantısıyla açıklamalarda bulunan Topkan, tutuklamaya dayanak oluşturan komik ve tutarsız iddiaları değerlendirdi.

Emniyette Sorulan Sorular Parti Çalışmalarıyla İlgili

Olayın yaşandığı andan itibaren 14 kişinin gözaltına alındığını ve bunlardan 13’ünün emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldıkları bilgisini veren Topkan, “Dün tutuklanan müvekkilimde aynı şekilde gözaltına alındı. Emniyette kendisine sorulan bütün sorulara net bir şekilde cevap verdi. Kendisine sorulan soruların bir kısmı olayla alakalı bir kısmı ise parti çalışmalarıyla alakalıydı.

 Müvekkilim bu soruların tamamına net cevaplar verdikten sonra son bir soru geldi. Olaya bir gizli tanığın müdahil olduğu ve bu gizli tanığın, müvekkilimi olay yerinde gördüğü, olay esnasında müvekkilimin silah kullandığını ve hayatını kaybeden şahsın müvekkilim tarafından vurduğuna ilişkin iddiaları oldu.” dedi.

Gizli Tanığın İddiaları Asılsız

Gizli tanık tarafından ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu kaydeden Topkan, “Müvekkilim söz konusu iddialara gayet açık cevaplar verdi. Olay esnasında orda olmadığını, hangi saatte nerde olduğunu, telefon kayıtlarından ve mobese kamera kayıtlarından bunu ispat edebileceğini söyledi.

Tutuklama kararının olabilmesi için somut delillerin olması gerekir. Müvekkilimin tutuklanmasına dayanak oluşturacak hiçbir somut delil olmadığı gibi komik durumlar var. Müvekkilime olay günü üzerinde bulunan kıyafetler soruldu. Üzerinde hangi kıyafetler vardı ne giymiştiniz.

İnceleme yapmak için bunlar bize gerekli denildi. Müvekkilim emniyetteki ifadesi esnasında sabah 5.30 civarında ailesini telefonla arayarak o kıyafetlerin direk getirilmesini istedi. Kıyafetler 6.00 civarında emniyete teslim edildi. Müvekkilime silah kullandığı suçlaması yapıldığında müvekkilim, kendi isteğiyle bir an evvel Silah atışı yapılıp yapılmadığı analizi için ellerinden svap örneklerinin alınmasını istedi.

Müvekkilimin hiçbir şekilde delil karartma durumunun bulunmamasına rağmen, sadece delil karartma ihtimaline binaen tutuklanmasına karar verildi. Hiçbir kaçma şüphesi yok, delil karartma durumu yok, istenen delileri kendisi teslim etmiş. Sabit ikametgah sahibidir. Buna rağmen delil karartma ihtimaline binaen müvekkilim şu an tutuklanmış durumdadır.” ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR’a Yönelik Bir Komplo Tezgahlanıyor

Yunus Emiroğlu’nun, “Bu olay yaşandığı andan itibaren içinden pis kokular geldi. HÜDA PAR camiasının kendilerine yapılan onlarca saldırıya rağmen hiçbir şiddet eyleminde bulunmadığı ve bu minvalde tepki vermediği biliniyor.  Bu camianın bazı mensupları tartaklandı hatta Mustazaf-Der Yüksekova şubesi başkan yardımcısı Ubeydullah Durna katledildi.

Buna rağmen bu insanlar kesinlikle provokasyona gelmediler şiddete meyletmediler. Neden böylesine kritik bir zaman diliminde yerel seçimler öncesi böyle bir olay yaşansın?” şeklindeki sorusuna cevap veren Topkan,  “Sanığın tutuklanmasına delillerin bilahere toplanmasına karar verilmiş gibi bir durum var. Müvekkilim gözaltındayken, gayet sakin ve normal şartlarda ifadesi alınıyor.

Fakat savcılığa çıkarılacağı esnada üzerine çelik yelek giydirilmiş, elleri kelepçelenmiş direk suçluyu katili bulduk dercesine bir hava oluşturularak adliyeye getirildi. Bu durumda dışarıdan bu görüntüleri görenlerin direk suçlunun müvekkilim olduğu düşüncesine neden oldu. Bu şekilde müvekkilimin üzerinden Hür Dava Partisinin karalandığını düşünüyorum. Partiye yönelik ciddi bir oyun kurgulandığı durumu önem kazanıyor.” dedi.  

BDP’li Vekil ve Yöneticiler Provokatif Söylemler Kullanıyor

BDP’li vekil ve yöneticilerin olayın yaşandığı andan itibaren provokatif açıklamalarda bulunduklarının altını çizen Topkan, “İlk günden bu yana BDP’nin sadece Genel Başkan Yardımcıları değil birçok parti yöneticisi olayın yaşandığı andan itibaren HÜDA PAR’a yönelik suçlamalarda bulundular. Henüz ortada hiçbir delil, gözaltı yada benzer durum söz konusu değilken HÜDA PAR’a yönelik karalama ve suçlamalar yapıldı.” şeklinde konuştu.

Maktulün ailesinin emniyette herhangi bir şikayeti olmadığı bilgisini aktaran Topkan, düğün yerinde bulunanların da ifadelerine başvuru yapılmadığını söyledi.

Yeni Gözaltılar Olabilir

 Olayda kasıt olduğu düşüncesine kapıldıklarını belirten Topkan, “Olayın yaşandığı günden bu yana yakın takipteyiz. Dosya için gizlilik kararı alınmadan önce dosya’nın bir kısmını görebilme imkanım olmuştu. Dosya üzerinde gizlilik kararı olduğu için bazı şeyleri açıklayamıyorum. Yalnız, bu soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürütülmediğini net bir şekilde söyleyebilirim. 

Müvekkilim elde hiçbir delil olmadan tutuklama kararı verildi. Bu soruşturma kapsamında yeni gözaltıların olmasını bekliyoruz. Zira müvekkilimin suçlanmasına dayanak oluşturan hiçbir somut delil ortada yok.” açıklamasında bulundu. (Hürseda Haber)

Bu haberler de ilginizi çekebilir