• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman'da Milli Eğitim Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - İl Milli Eğitim Danışma Kurulu Toplantısı Batman Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy başkanlığında toplandı. Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda saat 10.00'da gerçekleştirilen toplantıya, Milli Eğitim Müdür Vekili Bahattin Atilla, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, İl Özel İdare Genel Sekreteri, Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürü, eğitim sendikaları, okul müdürleri, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Öğrenci velileri okullardaki güvenlik sorununun başlıca problem olduğunu, uyuşturucu çetelerinin özellikle liselerin etrafını mesken tuttuğunu belirterek, çocuklarının özellikle akşam vakti okul çıkışlarında önemli bir güvenlik sorunu yaşadıklarını, bazen okula gitmekten çekindiklerini ifade ettiler.

Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy'da konuşmasında, güvenlik sorununu çözmek için bir çalışma başlatacaklarını bildirdi.

Eğitimin ilerlemenin temel unsuru ve gelişmenin yegane anahtarı olduğunu belirten Aksoy, öğrencilerin güvenliğinin kendileri için büyük önem taşıdığını, özel güvenlik personeli almanın çözüm olabileceğini, ancak bunun tüm kurumlar tarafından bir fizibilite çalışması yapılarak gözden geçirilmesi ve öyle karar verilmesi gerektiğini söyledi.
Aksoy, problemlerin tümünün tartışarak paylaşarak çözüleceğine inandıklarını da sözlerine ekledi.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir