• DOLAR 32.348
  • EURO 35.153
  • ALTIN 2308.536
  • ...
Ahlaksızlık projesi Urfa`ya mı taşınıyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA- ŞUTSO`dan yapılan açıklamada Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonunun (TMHGF) desteğiyle Şanlıurfa`da giyim sektörüne yönelik bir dizi etkinlik düzenleneceğini bu etkinlik çerçevesinde İşadamları, akademisyen ve gazetecilerin de yer aldığı yaklaşık 150 kişilik bir heyet Şanlıurfa`ya geleceğini söyledi.

Ayrıca ŞUTSO`nun ev sahipliğinde, Harran`da, İstanbul Aydın Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri kendi tasarımı ve sunumuyla Şanlıurfa medeniyet tarihi ve kültürünü yansıtan "Başlangıcın Sırrı Göbeklitepe" başlıklı defile yapacak. 

Daha önceleri defile adı altında Adıyaman`da, Mardin`de, Diyarbakır`da toplumun örfüne inancına uygun olmayan etkinlikler yapılmıştı. Halk toplumu ahlaki yönde yozlaştıran,mankenleri çıplak bir şekilde gençlere teşhir eden bu etkinliklere tepki göstermişti.

Geçtiğimiz aylarda Diyarbakır`da yapılması planlanan `Medeniyetler Kraliçesi` defilesi Diyarbakır halkının tepkisi sonucu iptal edilmişti.

Şimdi Urfa halkına ne gibi bir faydası olacağı belli olmayan bu defilenin Harran`da yapılmaya çalışılması `Aynı proje Urfa`ya mı taşınıyor?` sorusunu gündeme getirdi.

Ayrıca bu defilenin birçok işadamının katılacağı çeşitli iş programlarının içine yerleştirilmesi dikkat çekti.
 
(Osman Gülebak-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir