• DOLAR 32.584
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2417.64
  • ...
Cinayeti Aydınlatmak İçin Aşiretlerle Temas!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çeşitli kaynaklar, ülkenin doğusundaki belli başlı aşiretlerin temsilcilerinden oluşan bir kurulun dün akşam Bingazi`de kurulduğunu ve General Yunus`un ailesine taziye ziyaretinde bulunulduğunu belirttiler.

 


28 üyeli kurulda, Saitat ve Agori aşiretlerinin liderleriyle, sivil toplum ve Bingazi`deki Muammer Kaddafi rejimine karşı halk ayaklanmasının kilit kuruluşu 17 Şubat Koalisyonu`ndan temsilciler yer alıyor.

Muhaliflerin başkentinde bugün öğleden sonra UGK ile görüşmelerde bulunan bu kurulun hedefinin, General Yunus`un öldürülmesinin nedenlerini aydınlatmak ve mensubu olduğu El Obeydi aşiretinin öfkesini dindirmek olduğu belirtiliyor.

Ulusal Geçiş Konseyi`nin Başkanı Mustafa Abdül Celil, muhaliflerin askeri komutanı Abdül Fettah Yunus`un hakkındaki suçlamalar sebebiyle tutuklandığını ve güvenli bir yere götürülürken öldürüldüğünü söylemişti.

Celil, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yunus`un ihanet ettiği için öldürüldüğü yolundaki haberleri yalanlarken, olayla ilgili soruşturmanın hala tamamlanmadığını ancak öldüren kişilerin belirlendiğini bildirmişti.

Yunus`un cesedi, muhaliflerin fiili başkenti Bingazi`nin dış kesiminde, yakın yardımcısı iki albayın cesediyle birlikte bulunmuştu.

Görgü tanıkları, Yunus`un kendisini ihanet şüphesiyle gözaltına alan muhalifler tarafından öldürüldüğünü söylemişlerdi.

AA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir