• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
Mursi avukatlarıyla görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Mısır`da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin yargılandığı dava için oluşturulan savunma ekibi, tutulduğu hapishanede Mursi ile görüştü.

Avukat Selim Avva, Muhammed ed-Demati, Üsame Hilv, Muhammed Tosun ve Mursi`nin avukat olan oğlu Usame Muhammed Mursi`den oluşan ekip, İskenderiye kentindeki Burc`ul Arab Hapisanesine gitti.

Avukatlardan Muhammed Tosun, yaptığı açıklamada, Mursi`nin, "kararlı ve moralinin yüksek" olduğunu söyledi.

"Mursi ile bazı yasal adımlar üzerine anlaştık" diyen Tosun, Çarşamba günü bir basın toplantısı düzenleyerek, konuyla ilgili açıklamada bulunacaklarını kaydetti.

Ziyaretin ardından Mursi`nin oğlu Usame de sosyal paylaşım sitesi "Facebook hesabı"nda, "Milletin gururu Cumhurbaşkanı`ndan açıklama bekleyin" şeklinde paylaşımda bulundu.

Darbenin ardından yaklaşık 4 ay bilinmeyen bir yerde tutulan Mursi hakkında, "Cumhurbaşkanlığı Sarayı önündeki göstericileri öldürmeye teşvik" suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması 4 Kasım Pazartesi günü görülmüştü. Duruşmanın ardından Mursi, İskenderiye`deki Burcu`l-Arab Hapishanesine nakledilmişti. Mursi ile 14 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması 8 Ocak 2014`e yapılacak. Şimdiye kadar davayı kabul etmeyen Mursi, avukat da tayin etmemişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir