• DOLAR 32.57
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2432.9
  • ...
11 Nisan tartışmaları bitmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA-Şanlıurfa'da 11 Nisan Stadyumu yıkıldıktan sonra ne olacağı konusundaki belirsizlik birçok tartışmayı beraberinde getirdi. Şanlıurfa'daki STK'lar 11 Nisan alanına AVM yapılmasına karşı çıkarken 11 Nisan alanının 19 Kasımda satılacağının açıklanması bu tartışmaları daha da alevlendirdi.

TMMOB İKK Temsilciliği yaptığı basın açıklamasıyla 13 Kasım 2013 de Saat:12:00' de Topçu Meydanında bir araya geleceklerini açıkladı. Basın açıklamasını TMMOB İKK Temsilcisi Ruken Okyayçiçek okudu.

11 Nisan mahkemeye taşındı
11 Mayıs 2013'te başlatıkları imza kampanyası sonucunda bin 200 imza topladıklarını, belediye ve valiliğe teslim ettiklerini açıklayan Okyayçiçek, bununla da yetinmeyerek 11 Nisan ile ilgili alınan karara itiraz etmiş ve bu durumu TMMOB genel merkezinin verdiği yetkiyle ve kendisine bağlı 11 meslek odasının onayına sunarak mahkemeye taşıma kararı aldıklarını söyledi.

"AVM birçok sorunu beraberinde getirecek"
Şanlıurfa için planlanan 11 Nisan projesinde halkın yararını öncelikte tutmaya çalıştıklarını belirten Okyayçiçek, şehir merkezine yapılması planlanan AVM'nin gerek Abide Kavşağına gerekse şehir merkezine akan ana ve tali yollar da trafiğin tıkanmasına sebep olacağını, aynı zamanda mevzubahis bölgede daha önce bu yoğunlukta bir yaşam alanı planlanmadığı için doğuracağı tüm çevresel, ulaşım ve alt yapı problemlerini defalarca dile getirdiklerini ifade etti.

11 Nisan Urfa'da yaşayanların yeşil alanıdır
11 Nisan projesinin yeşil alan olması için her kesimin kendilerine destek verdiğini hatırlatan Okyayçiçek " Bugün gelinen noktada şu apaçık görülmelidir ki Şanlıurfa halkı 11 Nisan için kent parkı istemektedir, yeşil alan istemektedir. Büyükşehir belediyeliği kabul edilmiş kentimizin, seçimlerden sonra tüm yetkilerin Büyükşehir belediyesine devri söz konusuyken alelacele 14 Kasım da satılacak olan 11 Nisan için sergilenen bu telaş gülünçtür,zira kimin malını kime satmaktadırlar ,kimin malını kimden kaçırmaktadırlar. 11 Nisan Urfa'da yaşayanların yeşil alanıdır." dedi.

"Urfa satılık değil eylemi"
Okyayçiçek 11 Nisanın satışının durdurulması ve toprakla bağı koparılmamış bir kent parkı için 13 Kasım 2013 de Saat:12:00 da Topçu Meydanında bir araya geleceklerini herkesi 'Urfa satılık değil' demeye beklediklerini ifade etti.
Hatırlanacağı gibi daha önce de Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç sözkonusu alanda AVM' nin de içinde olacağı bir projeyi STK'lara sunmuş ve ardından STK'lar projeye itiraz etmişlerdi. (Sedat Kuşulay-Emin Polat-İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir