• DOLAR 32.567
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2436.218
  • ...
Mısır`da 15 Bin Kişi Grevde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KAHİRE: Mısır`da vergi dairesi çalışanı yaklaşık 15 bini kişinin, "emekliye sevkdilenlerin ikramiyelerinin ödenmemesini" protesto için grev başlattığı bildirildi.
 
Vergi ve Gümrük Çalışanları Sendikası, "son 10 ayda emekliye sevkedilenlerin ikramiyelerinin ödenmemesini protesto için 5 farklı ilde, yaklaşık 15 bin vergi dairesi çalışanının grev başlattığını belirtti.
 
Gazetecilere konuşan Sendika Başkanı Mecdi Şaban, grevin Kahire, el-Minye, Feyyum, Kina ve Beni Suveyf kentlerinde yapıldığını ifade ederek, "Sendika, Maliye Bakanlığı ile İşgücü ve Göç Bakanlığı`yla yürütülen müzakerelerde isteklerinin karşılanmaması halinde, genel grev başlatacak. Bu sektörün işçileri, devlet hazinesi gelirine yüzde 70 gibi bir katkı sağlıyor" dedi.
 
Maliye Bakanlığı`ndan yapılan yazılı açıklamada ise ocak ayında durdurulan ödemelerin "vergi dairesi işçileri" fonundan ödeneceği bildirildi. Fon hesabında 40 milyon cüneyhin bulunduğu aktarılan açıklamada, mevcut kaynakların ancak 6 aylık emeklilik ikramiyelerini karşılayabileceği, kalan ödemelerin Maliye Bakanlığı tarafından tamamlanacağı kaydedildi. 
 
AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir